Čović sa Plenkovićem u Zagrebu o zaštiti prava Hrvata u BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europskoj BiH potreban je snažan iskorak u 2021. godini, istaknuo je Član Kolegija Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjenik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović u objavi na Twitteru nakon sastanka sa premijerom Hrvatske i predsjednikom HDZ-a Hrvatske Andrejom Plenkovićem u Zagrebu.

Čović i Plenković razgovarali su u utorak 20. srpnja u Zagrebu o Izbornom zakonu BiH, te legitimnom predstavljanju i zaštiti Hrvata.

Čović se zahvalio Plenkoviću i na donaciji od 30.000 doza cjepiva protiv korona virusa koje je Hrvatska, a prema odluci Vlade, donirala za BiH.Također, Hrvatska je donirala i po 10.000 doza Crnoj Grori i Kosovu.

Čović je rekao da su u Hrvatskoj otvoreni punktoviza cijepljenje i za strane državljane, odnosno i Bosance i Hercegovce bez obzira na prebivalište. Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković objavio je na svom twitter nalogu 16. srpnja da se hrvatski državljani iz BiH mogu besplatno cijepiti u Hrvatskoj.

Inače, izaslanstva SDA i HDZ-a početkom lipnja u Sarajevu su razgovarali na temu izmjena Izbornog zakona.

Izaslanstva su predvodili predsjednici stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Oni su tada kazali da je to “posljednji sastanak u tom formatu”, da je “napravljen pomak” te da će na sljedećem sastanku sudjelovati i predstavnici parlamentarnih stranaka.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.