Preminuo Pero Gudelj, osnivač i vlasnik FIS Viteza

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako je potvrđeno iz prodajnog centra Fis Vitez, danas je preminuo njegov osnivač Pero Gudelj,  jedan od najboljih bosanskohercegovačkih gospodarstvenika, suvlasnik Fisa Vitez i osnivač tvrtke Mali Fis.

Za njegovu poduzetničku karijeru ne veže se niti jedna afera, zaposlenici su ga voljeli jer je unatoč poslovnom carstvu ostao, kako kažu, prizeman i human.

Pero Gudelj rođen je 26. svibnja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu. U posljednje vrijeme liječio se u Austriji i BiH.

U kolovozu 2015. godine njegovo ime našlo se na top-naslovnicama medija, ali ne po gospodarskim temama – u besvjesnom stanju ponađen je na lokalnom putu u mjestu Krčevina kod Viteza s vidljivim ozljedama glave nanesenim iz vatrenog oružja. U medijima se tada nagađalo da je, zbog tadašnjih obiteljskih problema pokušap izvršiti samoubojstvo, no Gudelj je to demantirao dvije godine nakon tog događaja i nevjerojatno uspješnog izlječenja.

On je tad au jednom intervjuu rekao da nije pokušao izvršiti samoubojstvo već da su ga nepoznate osobe pokušale ubiti.

“Nisam digao ruku na sebe. Sve se dogodilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis. Ako bih progovorio, dogodilo bi mi se isto ili bi nastradao netko od moje obitelji. Ja sam, hvala Bogu živ, radim, život ide dalje. Na to mjesto su me zvali da dođem da razgovaramo oko posla. Jedan mi je stavio pištolj sa tri metka u usta i sve se dogodilo u 10 sekundi. Želim da ovo bude poruka, kako kriminalcima, tako i policiji da za njima traga, te kako se ovo ne bi dogodilo i drugim privrednicima u BiH. Volju za životom dala su mi moja djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši, koji su mu svojim skandiranjem poslali neku vrstu “eha kako bi se probudio iz kome”. kazao je tada Gudelj.

Početkom 90-ih godina, dok je rat još trajao u BiH, Pero Gudelj je registrirao preduzeće “Fis” koje je tada brojalo desetak radnika. Trgovina s kojom je krenuo devedesetih godina danas se razvila u trgovačkog i proizvodnog giganta koji zapošljava tisuće radnika koji su za svog poslodavca uvijek imali riječi hvale.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.