Iran izdao nalog za uhićenje Donalda Trumpa zbog ubojstva Sulejmanija, traže pomoć Interpola

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iran je izdao nalog za uhićenje Donalda Trumpa zbog ubojstva generala Kasema Sulejmanija, prenose svjetski mediji, Iranski tužitelj rekao je da je zemlja izdala nalog za uhićenje Donalda Trumpa zbog njegove uloge u atentatu na vodećeg vojnog zapovjednika u siječnju ove godine, piše The Independent.

Teheranski tužitelj Ali Alghasimehr rekao je da je nalogom obuhvaćeno još 35 osoba koje sumnjiče da su odgovorni za napad dronovima u kojemu je Sulejmani poginuo.

“36 ljudi koji su sudjelovali u atentatu su identificirani. Među njima su politički i vojni dužnosnici SAD-a i drugih vlada”, rekao je Ali Alghasimehr i dodao da za njih od Interpola traži izdavanje tzv. crvene uzbune.

Generala Kasema Sulejmanija, zapovjednika elitnih snaga u sklopu Iranske revolucionarne garde, ubile su početkom siječnja američke snage u Iraku. To je dovelo do eskalacije napetosti između dviju država.

Sulejmanija, koji je bio odlikovani veteran osmogodišnjeg rata s Irakom, mnogi Iranci smatraju nacionalnim junakom. Na njegovu ispraćaju bili su milijuni ljudi.

(Izvor: Agencije)

Share.

Comments are closed.