Roditelji zamrzli 2-godišnju kćerku u nadi da će tako dočekati lijek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Matheryn Noavaratpong je ranije ove godine skinuta s aparata za održavanje života na kojima je završila zbog tumora na mozgu. Bolest joj je dijagnosticirana kada su je roditelji, oboje liječnici, prošle godine hitno odveli u bolniciu u Bangkoku nakon što se nije probudila.

Liječnici su otkrili 11 centimetara dug tumor te operacijom uklonili jednu polovicu. Nakon operacije, roditeljima je rečeno da su šanse da se djevojčica probudi iz kome vrlo male.

No, njezin otac Sahatorn Noavaratpong ubrzo je obaviješten da je djevojčica došla k svijesti, piše News.com.au.

‘Odlučili smo se boriti protiv raka’, rekao je otac. Idućih nekoliko mjeseci djevojčica je prošla kroz niz operacija tijekom kojih je izgubila 80 posto lijeve strane mozgda. Unatoč teškoj borbi, rak se proširio na cijeli mozak.

Tada su, kaže, otac, shvatili da je kraj. Članovi obitelji držali su djevojčicu u naručju prije nego su je isključili s aparata.

Prije donošenja takve odluke, obitelj je kontaktirala Alcor Life Extension Foundation (Alcor organizaciju za produženje života). Riječ je o jednoj od najvećih organizacija koja pruža uslugu kriogenog zamrzavanja.

Direktor Aaron Drake rekao je da organizacija prihvaća Matheryn kao pacijenticu.

Nadali su se da će dvogodišnjakinja biti preseljena u njihovu bolnicu. Nažalost, stanje joj se pogoršavalo i dva dana prije predviđenog leta za SAD stavljena je na respirator, što je eliminiralo mogućnost putovanja zrakoplovom.

Zbog toga je tim bio prisiljen obaviti proceduru u Tajlandu prije slanja tijela u Ameriku. Djevojčicin mozak je izvađen i pohranjem spremnik od nehrđajučeg čelika ispunjenog tekućim dušikom. Njezino tijelo je zamrznuto i u takvom stanju će biti do pronalaska lijeka i načina za njezin potpuni opravak.

‘Bilo je potrebno ogromno logističko planiranje, ali mi smo jako zadovoljni rezultatima, ‘rekao je Drake.

Unatoč svemu, obitelj je zadržala pozitivne misli. Otac je poručio kako je tijelo zamrnuto u Arizoni i čeka dolazak tehnologije. (Izvor: Dnevnik.hr)

Share.

Leave A Reply