Rektorat Sveučilišta u Mostaru: Prosvjed studenata politički motiviran

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon prošlotjednog mirnog prosvjeda nekolik stotina studenata Sveučilišta u Mostaru koji su tražili smanjenje školarine za 25%, ukidanje online nastave, transparentnost Rektorata i Studentskog zbora, digitalizacija referade iz Rektorata Sveučilišta u Mostaru ocijernili su da su “prosvjedi jednog dijela studenata održani prošloga tjedna predizborne aktivnosti pojedinih političkih stranaka”.

“Kolegij dekana Sveučilišta u Mostaru, kojega čine rektor, prorektori i dekani fakulteta, razmatrao je održavanje nastave i druga aktualna pitanja. Uvažavajući sve epidemiološke mjere i naredbe nadležnih institucija, nastava će se i dalje nastaviti održavati u kombiniranom modelu. Kombinirani model je optimalan oblik održavanja nastave kako bi se zaštitilo zdravlje svakoga studenta, nastavnoga i nenastavnoga osoblja i drugih osoba uključenih u proces rada i nastave. Sveučilište u Mostaru sa svojim nastavnim i nenastavnim osobljem ulaže velike napore u kvalitetu održavanja nastave u postojećim uvjetima koja su propisala nadležna tijela i institucije. Prosvjedi jednog dijela studenata održani prošloga tjedna predizborne su aktivnosti pojedinih političkih stranaka”, zaključuje se današnjem službenom priopćenju Rektorata.

Podsjetimo, prošli tjedan u Mostaru održane je mirni prosvjed nekoliko stotina studenata sa zahtjevima za smanjenje školarine za 25%, ukidanje online nastave, transparentnost Rektorata i Studentskog zbora, digitalizaciju referade, kao i ozbiljnim kritikama na račun rada Studentskog zbora i Rektorata.

No, kako se čini, “otežavajuća okolnost” je činjenica da su studenti Marko Vračević i Dario Hrkać  na listi ‘Naše stranke’ za izbore u Mostaru i HRS-a za izbore u Širokom Brijegu te im se spočitava politizacija. S druge strane oni ističu da u prosvjedima nema politizacije, te da je “politika jedino u Studentskom zboru i Rektoratu” te najavljuju nove prosvjede.

/Republikainfo.com/

 

 

Share.

Comments are closed.