EU ostala bez 55 milijardi eura - banke i ulagači izbjegavali porez

Dividend stripping je praksa prodaje dionica netom prije isplate dividende te zatim kupnja tih dionica nakon isplate kako bi se na taj način izbjeglo plaćanje poreza, prema objašnjenju rječnika engleskog jezika Cambridge. U najvećoj istrazi pronevjere novca poslije Drugog svjetskog rata, tužiteljstvo u gradu Koelnu otvorilo je u lipnju istragu o banci Santander, a istražuje i druge banke koje su obavljale takve transakcije čime je Njemačka ostala bez 24,6 milijarda eura prihoda.

Opširnije...

Pola milijuna prosvjednika na ulicama Londona: Ne Brexitu

Ulice Londona u subotu su ispunile oko pola milijuna prosvjednika koji traže još jedan referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

Opširnije...

Nizozemska ministrica obrane kaže da je njena zemlja u informatičkom ratu s Rusijom

Nizozemska ministrica obrane Ank Bijleveld ocijenila je u nedjelju da je Nizozemska u "informatičkom ratu" s Rusijom nakon što je u travnju spriječila ruski kibernetički napad, objavila je nizozemska radiotelevizija NPO, prenosi PolitikaPlus.

Opširnije...

Summit o Brexitu kao "trenutak istine" - krizni sastanak?

Sljedeći tjedan u Bruxellesu se održava niz sastanaka na vrhu, među njima i onaj koji se smatra iznimno važnim za sudbinu pregovora o izlasku Velike Britanije iz EU-a.

Opširnije...

Putin: 'Rusija će ove godine Europi isporučiti 200 milijardi prostornih metara plina'

Ruski predsjednik Vladimir Putin procjenjuje da će ove godine iz Rusije u Europu biti isporučeno 200 milijardi prostornih metara plina, naglasivši važnost projekta Sjeverni tok 2 za europsko gospodarstvo, dok je austrijski kancelar Sebastian Kurz u ime europskih partnera iskazao podršku gradnji tog cjevovoda.

Opširnije...

Uspjeh Tonina Picule: Skandinavci će štedjeti vodu po uzoru na Francusku, Grčku, Irsku i Hrvatsku

Otočka koordinacija Nordijskog vijeća ministara, koja okuplja 8 švedskih i finskih regija,pokreće  projekt štednje vode na baltičkim otocima po uzoru na Water Saving Challenge (WASAC) projekt, kojeg je Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule pokrenuo u ožujku 2017. godine, izvijestili su iz Piculinog ureda.

Opširnije...

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna