Kako dobiti EU stipendiju?

Školovanje se nalazi u isključivoj nadležnosti država članica ponaosob. Međutim, Europska unija prepoznaje školovanje kao jedan od najvažnijih i najutjecajnijih elemenata budućnosti kontitenta.

Opširnije...

Zakonite migracije: Vijeće EU-a želi privući visokokvalificirane radnike iz trećih zemalja

Odbor stalnih predstavnika (Coreper) 26. srpnja postigao je dogovor o mandatu za pregovore o nacrtu direktive kojim su obuhvaćeni uvjeti ulaska i boravka visokokvalificiranih radnika iz trećih zemalja (direktiva o 'plavoj karti'). Na temelju tog mandata predsjedništvo Vijeća započet će pregovore s Europskim parlamentom.

Opširnije...

Lajčak: "BiH neće biti kandidat za EU 2018., sami od sebe pravite taoce"

Ministar vanjskih poslova Slovačke i nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak kaže kako ne vidi ovu balkansku državu kao kandidata za članstvo u Europskoj uniji u sljedećoj godini, prenose agencije.

Opširnije...

Inzko osudio Dodikovo zastrašivanje povratnika na prijeratne domove

“Komemoracije nevinim žrtvama ratnih zločina, te genocid u Srebrenici, ne smiju se nikada koristiti kao platforma za raspirivanje etničke, vjerske netrpeljivosti ili mržnje. Takvo ponašanje je protivno temeljnim i univerzalnim vrijednostima ljudskog dostojanstva, zaslužuje svaku osudu, suštinski je neprihvatljivo i predstavlja uvrjedu za svaku žrtvu ili preživjelog”, rekao je visoki predstavnik Valentin Inzko, komentirajući nedavne izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koje je dao u Bratuncu.

Opširnije...

EU se okreće Zapadnom Balkanu - osniva se jedinstveni regionalni, ekonomski prostor; Njemačka najvažniji poslovni partner

Summit o Zapadnom Balkanu u Trstu i komemoracija u povodu 11. srpnja u Srebrenici teme su o kojima piše tisak. Mediji analiziraju situaciju u regiji i ozračje u kojem se obilježava 22. godišnjica od srebreničkog genocida.

Opširnije...

EU poručila Srpskoj: Ne vucite BiH u izolaciju

U Bruxellesu je vrlo loše odjeknula vijest o blokadi pristupa BiH transportnoj zajednici. Izravno je spomenuta Vlada RS od koje se traži da ne vuče cijelu BiH u potpunu izolaciju - izjavio je danas nakon sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU u Bruxellesu, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Opširnije...

No comment.

Sex, laži i video vrpce

Top teme

Trach

Promo

Kolumna