Predsjednik Sjeverne Makedonije: 'EU mora biti odlučnija po pitanju proširenja'

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je u ponedjeljak u intervjuu za Radio televiziju Crne Gore (RTCG) kako nije zadovoljan brzinom kojom zemlje Zapadnog Balkana idu prema članstvu u EU ocijenivši da EU mora biti odlučnija po pitanju njezinog proširenja.

Opširnije...

Nijemci su rekli svoje: Angela Merkel javnosti nije dužna objašnjavati svoje zdravstveno stanje

Njemačka kancelarka proteklih je tjedana tijekom tri javna nastupa imala napadaje tremora, ali većina Nijemaca smatra da kancelarka Angela Merkel nije dužna o svom zdravlju obavještavati javnost, piše dnevnik Augsburger Allgemeine u subotu.

Opširnije...

Uvjerljiva pobjeda konzervativaca u Grčkoj

Na temelju prebrojanih glasova s više od 85 posto biračkih mjesta, Nova demokracija osvojila je 39,7% glasova. Ljevičarska Syriza dosadašnjeg premijera Alexisa Tsiprasa osvojila je 31,6 posto glasova.

Opširnije...

Berlin odbio udovoljiti američkom zahtjevu da pošalje vojnike u Siriju

Njemačka vlada odbila je u ponedjeljak američki zahtjev da pošalje vojnike na sjever Sirije, što je tema koja je izazvala neslaganja u koaliciji kancelarke Angele Merkel. "Kada kažem da njemačka vlada namjerava zadržati svoju poziciju u koaliciji protiv Islamske države (IS), kao što znamo to ne uključuje kopnene snage", rekao je novinarima na redovitom brifingu glasnogovornik vlade Steffen Seibert.

Opširnije...

U Bremenu bivši komunisti ušli u prvu vladu u Zapadnoj Njemačkoj

Pet tjedana nakon izbora Bremen je dobio koaliciju koja će tim gradom/saveznom državom vladati u sljedećem izbornom razdoblju, piše Euractiv.

Opširnije...

David Sassoli novi je predsjednik Europskog parlamenta

David Sassoli novi je predsjednik Europskog parlamenta. Izabran je u drugom krugu glasovanja.

Opširnije...

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna