SBB isključio iz stranke Anela Kljaku: Spočitava mu se krađa glasova – stranačke kolegege u HNŽ-u dale mu podršku i napustili stranku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a Minela Krpo i Nermin Vrtić, uoči današnje sjednice Skupštine u Mostaru, obznanili su kako napuštaju klub ove stranke i da od sada nastupaju kao neovisni zastupnici. Istodobno, iz SBB-a su izvijestili o isključenju Anela Kljake, inače vijećnika SBB-a u Gradskom vijeću Mostara, za kojeg je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić već prije najavio izbacivanje iz stranke zbog izbornih krađa. Napuštanje kluba SBB-a u Skupštini HNŽ-a je podrška Kljaki kojem se spočitava izborna krađa, kao i reakcija na Radončićve istupe i potez stranke. S druge strane, iz SBB-a traže i reakciju Tužiteljstva protiv, sada već njihovog bivšeg člana.

“SBB neće tolerirati učešće u izbornoj krađi, isključeni su Anel Kljako i samozvani gradski odbor Mostar”, navedeno je u priopćenju za javnost iz SBB-a BiH.

U priopćenju iz ove stranke se navodi kako je, “nakon što je ponovnim brojanjem glasova na samo 14 biračkih mjesta (od ukupno 150) Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH službeno utvrdilo da je gospodin Anel Kljako ukrao 1.580 glasova, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić odmah najavio poduzimanje političkih mjera protiv vinovnika ovog kriminala”.

“Predsjednik Radončić nije isključio Anela Kljaku iz SBB-a dok se nisu provjerile sve činjenice i dok se, paralelno, nije završilo glasovanje za gradonačelnika Mostara, ne želeći da na taj način oslabi kapacitet Koalicije za Mostar, koju je SBB iskreno podržavao. Javnosti je poznato da je predsjednik Radončić u svim intervjuima i političkom djelovanju naglašavao kako je neophodno da se, nakon 12 godina, kada je funkciju gradonačelnika obavljao Hrvat, na toj poziciji napokon izabere Bošnjak. I to doktor Zlatko Guzin, kojem je Radončić dao podršku i osobnim susretom u Mostaru koji je održan neposredno uoči održavanja Lokalnih izbora”, navodi se u priopćenju.

SBB ističe kako je ta stranka godinama bila meta mnogobrojnih izbornih manipulacija te da je stav stranke da njezini članovi ne smiju ni po koju cijenu sudjelovati u izbornim prijevarama.

“Osim rukovodstva, pravo na svaku vrstu kritike gospodina Kljake, imaju i zajednički kandidati, pa i članovi SBB-a, koji su bili na zajedničkoj listi, jer su i oni pokradeni u cijelom postupku vrlo organizirane makinacije. Nakon isključenja gospodina Anela Kljake i samozvanog gradskog odbora iz članstva, SBB s razlogom poziva na adekvatnu reakciju nadležno tužiteljstvo i krivično sankcioniranje izborne krađe koja je nedvojbeno dokumentirana u SIP-u BiH i te tabele su objavljene već ranije u svim medijima”, naveli su u priopćenju SBB-a.

Share.

Comments are closed.