Redovito vježbate, a trbušni mišići se niti ne naziru… Možda je baš u ovome problem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oni koji se mogu pohvaliti pločicama, često kažu da se ‘trbušni mišići rade u kuhinji‘.

Iako (pokušavate) redovito vježbati, ponekad vam se čini da nikad nećete doći do isklesanog trbuha, odnosno do popularnih pločica. Ali, nema razloga za očaj. Oni koji se mogu pohvaliti pločicama, često kažu da se ‘trbušni mišići rade u kuhinji’. I čini se da bi ova fraza mogla biti tajna uspjeha.

Uobičajena je zabluda da su samo trbušnjaci zaslužni za gubitak sala na trbuhu. Naime, samo vježbanje neće vam dati vidljive rezultate.

Ako se ne hranite zdravo, teško ćete doći do te željenog cilja samo vježbama. I dalje ćete vjerojatno imati sloj masti koji prekriva trbušne mišiće. Možda već imate čvrste trbušne mišiće, no oni jednostavno nisu toliko vidljivi koliko biste željeli. Naravno, moguće je gubiti masnoće vježbanjem, poput dodavanja kardio treninga i treninga snage, koji dokazano pomažu u mršavljenju; ali to možda neće biti dovoljno.

Puno je lakše smanjiti kalorijski unos prehranom nego pokušati sagorjeti svu masnoću koju ste unijeli jedući puno nezdrave hrane. Zato je najbolji način da izgubite salo na trbuhu i napokon definirate trbušnjake kombiniranje zdrave prehrane s vježbanjem.

Kao što i sami znate, kako biste smršavili, vaša prehrana mora biti zdrava. To znači da jedete hranjive sastojke, cjelovite namirnice, zdrave masnoće, poput avokada i orašastih plodova, voće i povrće te proteine, poput piletine i ribe. Hrana s niskim udjelom kalorija, na primjer, nemasni jogurt i leća, također mogu pospješiti gubitak kilograma.

Treba izbjegavati transmasti i dodane šećere. To znači da biste trebali pokušati ograničiti unos čipsa i kolača te jesti manje slatke hrane općenito.

Namirnica koje će vam pomoći da smanjite salo na trbuhu i što prije dođete do definiranih trbušnih mišića:

Zob i orasi
Banane
Lubenica
Probiotički jogurt
Svježi krastavci
Papaja
Šparoge
Čaj od kamilice
Tamna čokolada
Leća
Avokado
Bademi
Zeleni čaj

Share.

Comments are closed.