Hadžifejzović Izetbegoviću: “Daješ državu za ženu! Odnesi zastavu BiH Dodiku u Banja Luku, ja jesam. Poslao si Zvizdića i Softića Vučiću da ga upozoriš na reviziju tužbe protiv Srbije…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Slagao si, sam priznao da si slagao narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu…to nije snishodljivo, to je kukavički… ne znam šta ti je pa si to uradio? Ucijejenjen si,moraš ili si samo politički glup?

Novinar i vlasnik FTV-a, Senad Hadžifejzović, uputio je oštre poruke predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, ali i ozbiljne optužbe. On je u Centralnom dnevniku Face TV-ja reagirao na Izetbegovićev odgovor kazan na konferenciji za medije, a na pitanje zašto već više od četiri i pol godine ne dolazi u njegovu emisiju. Tada je Izetbegović kazao da je “Hadžifejzović snishodljiv i mehak prema srpskim, srbijanskim i hrvatskim političarima” te da “želi status u emisiji, najmanje kao prema srbijanskim političarima”.

Uzlijedio je brutalan Hadžifejzovićev odgovor:

“Bakire, u siječnju 2017. godine, kada si posljednji put bio u ovom studiju imao si uvjet: hoću sva pitanja unaprijed! Ti si jedini političar u čitavoj mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti CD-a su bili šokirani zašto to radim – rekao sam i – vidjet ćete – neće ni zapamtiti pitanja, osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti. Nikada nikome, pa ni tvom ocu nisam rekao što ću ga pitati, iako me prvi predsjednik države par puta zamolio da mu kažem samo prvo, uvodno pitanje, pozdrav ili kako ću već početi, zbog njegove koncentracije. Nisam, a tebi jesam – iz sažaljenja i naravno moje samouvjerenosti.

Kao što si vidio, s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Pahorom, Dodikom, s većinom predsjednika uopće nemam papir ni napisana pitanja, a tebi sam ih čak i dao! Snishodljiv sam prema srpskim i srbijanskim političarima, a ja?! Otiđi ti u Banju Luku kod Dodika, u njegovo gnijezdo i ponesi zastavu BiH i postavi mu je na stol, ispred nosa, ja sam to uradio! Natjeraj ti Dodika da ti prizna genocid u sred Banje Luke, ja jesam. Bio si kod Vučića, kao i ja, pa ga nisi pitao je li pucao na Sarajevo, zašto ne prizna genocid, zašto se ne ispriča. Umjesto toga, u Beogradu si snishodljivo, između ostalog, izgubio partiju šaha kao što gubiš politiku sa Srbijom.

Ja sam Vučiću u Beogradu rekao da treba ukinuti entitete i da mora, i zbog Srba, skinuti ljagu s naroda, priznati genocid, a ti si taj koji je snishodljivo, udvarački, podmuklo, tajno, netko kaže i izdajnički, čak veleizdajnički, poslao emisare Vučiću – Denisa Zvizdića i Safeta Softića da mu prenesu tvoju poruku koja glasi: ‘Vučiću, za par dana ću u Vijećnici napraviti lažnu predstavu Bosancima i Bošnjacima da ću, kao fol, uputiti Sudu u Haagu zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije zbog genocida u Srebrenici. Ne reagiraj na to”.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.