Zaposlenik KFC-a otkrio kako se radi popularan umak i zgrozio mnoge: ‘Više ga nikad neću jesti’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Umak se radi od ostataka piletine koji ostaju u fritezi, a zatim se dodaju voda i začini

Upopularnom restoranu brze hrane, KFC-u, uz piletinu se najčešće naručuje njihov popularni umak. Ljudi su oduševljeni okusom, ali nakon što su doznali kako se taj umak priprema, mnogi su ostali zgroženi te su odlučili da ga više nikada neće jesti, prenosi mirror.co.uk.

Jedan zaposlenik KFC-a u Velikoj Britaniji objavio je na svom TikTok profilu video u kojem je otkrio cijeli proces pripreme umaka, a sve počinje kuhanjem ”smeđe tvari” u velikom loncu. Kako kaže, riječ je o komadićima piletine koji ostaju u fritezi nakon prženja, a dodaje im se još voda i vrećica začina za umak.

Nakon što se sve dobro izmiješa, stavlja se u pećnicu na točno devet minuta. Izvadi se, još jednom dobro promiješa, a zatim ponovno ubacuje u pećnicu na isto vrijeme. Ostavi se vani da se malo zgusne, a onda se izlije kroz sito kako bi se uklonili komadići piletine. Umak se na kraju može čuvati u vrućoj pećnici do šest sati.

Mnogi su ostali zgroženi njegovim videom, ali su i bili podijeljenog mišljenja oko samog umaka. Dok su neki govorili kako ga nikada više neće jesti, mnogi su komentirali kako je ovo tipičan način pripreme umaka. “Volio bih da nikad nisam vidio ovaj video”, samo je jedan od komentara.

Share.

Comments are closed.