Tužiteljstvo pretreslo ZZJZ FBiH u Mostaru i Sarajevu i otkrio da “malinarove” respiratore nitko nije nudio RS-u

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz Tužiteljstva BiH izvješćuju da su, po nalogu sda BiH, izvršeni pretresi i izuzimanje dokumentacije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Sarajevu.

“Izuzeta dokumentcija relevantna za predmet bit će pregledana i analizirana. Također, Tužiteljstvo BiH je vršilo provjeru informacija, koje su se pojavile u medijima, a u kojima se navodi da su vlastima u RS nuđeni predmetni respiratori, čija je kupovina odbijena. Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A”, priopćeno je iz Tužiteljstva gdje navoda da i dalje nastavljaju intenzivne aktivnosti i u sljedećim danima.

Nakon ovih informacija iz Tužiteljstva, proizilazi da premijer RS-a Radovan Viškoić nije govorio istinu. Naime, on je medijima potvrdio da su respiratori, koje je nabavilo poduzeće ‘Srebrena malina’, nuđeni RS-u.

“Ono što je u Federaciji BiH pod istragom te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili netko od nas. Za sve jedan respirator koji je nabavila RS i koje je platila suglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetsko klinikog centra. I čovjek je rekao ovi strojevi, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, netko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo”, kazao je Višković.

Time se nastavlja istraga u aferi ‘Respiratori’ – uvozu 100 respiratora koje je za 10,5 milijuna KM za potrebe zdravstvenog sustava FBiH uvezla tvrtka koja se bavi prvenstveno poljoprivrednom djelatnošću,”Srebrena malina” Fikreta Hodžića. Ova afera je bila i povod za suspenziju direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.