Prof.dr. Sandi Dizdarević: Najteže tek dolazi – migrantska trasa širi se na HNŽ, ŽZH i HBŽ

„Pojedine zemlje EU-a, spremne su kroz različite projekte financirati sve aspekta života migranata - ali u BiH, pozivajući bh. vlasti na staložen odnos prihvata i smještaja migranata, pri tome držeći nam lekcije o humanosti. Nažalost, najveće žrtve svih tih licemjernih politika su u najvećoj mjeri upravo sami migranti, a potom i cjelokupna BiH“, kaže prof.dr. Dizdarević u intervjuu za Dnevni list.

Opširnije...

Komšić za Nacional: Teško mi je vjerovati da je novinarka izmislila izjavu predsjednice RH o nestabilnoj BiH

Aktualni predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić za novi broj magazina Nacional (Republika Hrvatska) komentirao je izjavu predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović o nestabilnoj BiH.

Opširnije...

Nada Dalipagić za N1: Iznad svega - Mostar

Nada Dalipagić, jedan je od najuspješnijih advokata u Bosni i Hercegovini i jedna od najuspješnijih žena koje Mostar ima. Naša je gošća danas, govorili smo o Mostaru, hercegovačkom mentalitetu, karijeri i životu.

Opširnije...

PREKO HRVATSKE VODE DO SRPSKE SLOBODE Dodik za bh. Večernji list: Da je BiH normalna, u Predsjedništvu Hrvat ne bi bio protiv Pelješkog mosta

U intervjuu za Večernji list BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) govorio je zašto je stavio veto na odluku ostala dva člana Predsjedništva, hrvatskog Željka Komšića (DF) i bošnjačkog Šefika Džaferovića (SDA) za preispitivanje gradnje Pelješkog mosta te eventualno pokretanje tužbe BiH protiv Hrvatske. "Mi branimo pravo Hrvatske da na vlastitom teritoriju uređuje odnose kako hoće. Isto to tražimo i za sebe", rekao je Dodik podsjetivši da je "Zagreb Srpsku maltretirao 10 godina oko toga. To nije bilo ni fer ni pošteno" i da to "neće zaboraviti". "Taj je most trebao biti izgrađen 2008. Jedanaest godina ljudi iz Banje Luke i RS-a maltretiraju se na neuvjetnom graničnom prijelazu u Gradišci", rekao je Dodik. On je govorio i o događanjima između Srbije i Kosova i to u kontekstu RS. "Ako netko da pravo jednome narodu koji je živio na prostoru neke autonomne pokrajine da se međunarodno afirmira kao navodno država, zašto netko drugi to pravo nema, a vrlo je blizu toga? Kada je pak u pitanju BiH, mislim da je Daytonskim sporazumom napravljena greška što je očuvana BiH", rekao je Dodik, kazavši i da je "Hrvatska pristal na majoriziranje Hrvatat u BiH" te da bi "ovdje jedini mogli promijeniti stvari u BiH Bošnjaci i bošnjačka politička elita".

Opširnije...

Ostojić: 'EU šuti i gleda kako za nju obavljamo prljavi posao obračuna s migrantima'

"Zadatak policije nije vratiti nekoga u Bosnu i Hercegovinu. Migranta se može vratiti, ali postupkom koji je propisan europskim pravilima. Europa šuti na sve ovo. Ured Frontexa šuti, nevladine udruge koje su sastavni dio UN-a šute, osim organizacija kao što je Are You Syrious. UNHCR šuti, a ustvari se Hrvatskoj odobrava da protuzakonito, tjerajući policijske službenike da rade nešto što nije u skladu ni s propisima EU ni s hrvatskim propisima, nešto što je zapravo želja čelnika unutar EU koja očito ne pronalazi način da postupi kako je to potrebno", kaže bivši ministar MUP-a Hrvatske Rano Ostojić za Globus.

Opširnije...

Nikola Čiča: Iz prošlosti nismo dovoljno naučili, dijalog je jedini put za bolji ambijent u BiH

Nakon dvadeset devet godina Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak dobilo je novog predsjednika, a riječ je o Tuzlaku Nikoli Čiči. Preuzimanje ove značajne pozicije od prethodnika Franje Topića Čiči predstavlja čast, ali i ogromnu odgovornost.

Opširnije...

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna