Horor u češkoj bolnici: Ubojica likidirao šest osoba, pa presudio i sebi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šest ljudi ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila u bolnici u češkom gradu Ostravi, objavio je ministar unutarnjih poslova. Dvije osobe su ozlijeđene.

Premda se još ne znaju detalji incidenta, lokalna je policija objavila informaciju da su četiri osobe poginule, a dvije teško ranjene, piše RT, a prenosi Jutarnji.hr. No, u međuvremenu je premijer Andrej Babiš potvrdio da su i te dvije osobe podlegle ozljedama.

Oko 10 i 30 sati policija je locirala automobil. došlo je do pucnjave. Na Twitteru su objavili da se napadač ubio prije nego što je policija uspjela reagirati.

Do pucnjave je došlo u utorak ujutro u Sveučilišnoj bolnici Ostrava na sjeveroistoku zemlje, no još nije poznato pod kojim okolnostima. Navodno su hici ispaljeni na odjelu hitnog prijema, a nakon incidenta cijela je bolnica evakuirana, piše BBC.

Ministar Jan Hamacek rekao je da su hitne službe i policija odmah reagirale, a u potrazi za počiniteljem angažirani su i helikopteri.

Policija je također objavila fotografiju osumnjičenog i apel javnosti koju mole da im se jave ako imaju bilo kakvu informaciju, no fotografiji su u međuvremenu uklonili s Twittera jer se radilo o svjedoku.

Naknadno su objavili drugu fotografiju kao i jedan screenshot nadzorne kamere osobe za koju se vjeruje da je pucala. Napisali su da je koristio pištolj te da su ga identificirali, imaju i broj registracije automobila.

– Naoružani napadač pobjegao je u sivom automobilu Renault Laguna 9T57401. Osoba je opasna, najvjerojatnije naoružana. Nemojte ga pokušati zaustaviti nego odmah kontaktirajte policiju.

Osim toga, na Twitteru su zamolili građane za pomoć i pozvali ih na oprez:

– Dojavu o pucnjavi primili smo u 7 i 19 h. Prvo policijsko vozilo bilo je na mjestu događaja u 7 i 24. Trenutno činimo sve kako bi identificirali počinitelja i osigurali mjesto pucnjave. Zahvaljujemo javnosti na suradnji. Također molimo javnost da bude krajnje oprezna.

Liječnici i ostalo medicinsko osoblje u bolnici čeka da policija objavi da je sigurno. Pojačane su patrole u školama, šoping centrima i bolnicama.

Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj. Ovakvi su incidenti u Češkoj rijetki iako je u zemlji visok postotak vlasnika oružja zbog popularnosti lova. Prošli je tjedan Češka izgubila u nastojanju da se omogući građanima posjedovanje poluautomatskog oružja, što je EU zabranila zakonom iz 2017. nakon niza islamističkih napada 2015. Vlada u Pragu prošli je tjedan tvrdila da taj zakon neće nimalo pridonijeti sigurnosti zemlje.

 

(Izvor: Jutarnji list)

Share.

Comments are closed.