ŽZH nema niti jednog novozaraženog

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvi put nakon više od tri mjeseca ŽZH nije u ponedjeljak imala novozaraženog koronavirusom. Kako je izvijestio Zavod za javno zdravstvo Županije zapadnohercegovačke (ŽZH), u posljednja 24 sata na području ove županije nije bilo pozitivnih na virus SARS-CoV-19. Ukupno su testirane 24 osobe.

Istodobno se u istome razdoblju od koronavirusa oporavilo 48 osoba, od čega je iz Širokog Brijega 29, Gruda 7 i Posušja 12. U samoizolaciji se nalazi 939 osoba, dok je 58 osoba izašlo iz samoizolacije, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Trenutačno je u ovoj županiji na koronavirus pozitivno 416 ljudi, od čega je najviše njih iz Širokog Brijega i Ljubuškog. U tome gradu je Dom zdravlja počeo pružati usluge brzog antigenskog testiranja na koronavirus, za što vlada veliko zanimanje jer ta potvrda omogućava prijelaz u susjednu Republiku Hrvatsku i ostale zemlje članice Europske unije.

Dvije hercegovačke županije, HNŽ i ŽZH prije nekoliko tjedana bile su u vrhu europskih regija po incidenciji novozaraženih.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.