“ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA” u CILJU PREDIZBORNE KAMPANJE – Istraživanje o iseljavanju iz Rame objavljeno samo na facebooku autora, a u ministarstvu pravde uposlen autorov brat, član DF-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Masovno iseljavanje i gubitak stanovništva predstavlja jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini, koji je prema posljednjim podacima najizraženiji u Prozor-Rami. Iseljavanje se uglavnom veže za poslovne prilike kojih nema u BiH i puko preživljavanje. Međutim

Istraživanje koje je proveo doktor ekonomskih znanosti Amer Omanović ciljano upravo o iseljavanju iz općine Prozor-Rama, a iz kojeg se može izvući poruka da “ni novac više ne može zaustaviti odlaske ljudi iz zemlje”, izgleda da je u ulozi prikrivene predizborne kampanje.

Podsjetimo, u svom istraživanju autor tvrdi: “Vjerojatno ima općina koje još brže gube stanovništvo, ali je problem u činjenici što Općina Prozor-Rama ima novac i veliki proračun koji nije utrošen u rješavanje problema zaustavljanja iseljavanja. Sačekat ćemo službene podatke za 2020. godinu o broju stanovnika. Kako dolazi do povećanja proračuna iz godine u godinu, tako isto dolazi do smanjenja broja stanovnika. Ako se nastavi ovakav trend i ovakva politika upravljanja proračunom, za očekivati je da će općina imati najveći proračun po stanovniku u svijetu”.

Iako je jedna od najbogatijih općina u FBiH, iz Prozor-Rame žitelji se najviše iseljavaju

No, Ramski vjesnik  donosi činjenice koje zasigurno mogu dovesti u pitanje cjelokupan istraživački projekt, a koji se, odnosio samo na Prozor-Ramu, a ne i na druge općine u BiH koje, kako i sam tvrdi “vjerojatno još brže gubi stanovništvo”.

Naime, Ramski vjesnik je povezao nekoliko činjenica i novih spoznaja koje otkrivaju da je „znanstveni rad“ o iseljavanju iz Rame, koji se ovih dana spominje u Rami, vjerojatno naručen, sa ciljem korištenja u predizbornoj kampanji.

Kako piše Ramski vjensik, ništa loše, osim činjenice da rad nije objavljen ni u jednom znanstvenom i stručnom časopisu, već na – facebook profilu autora dr. Amera Omanovića. I to, prvo upućen redakciji jednog dnevnog lista, tek sutradan objavljen na stranici. Ali, tu dolazimo do zanimljivog podatka – autorov brat Anel uposlenik je Ministarstva pravde BiH, a šef mu je Josip Grubeša, kandidat za Općinsko vijeće Prozor – Rama na listi HDZ-a BiH.

Anel je član DF-a i u ime Željka Komšića se kroz svaki izborni ciklus zalaže za potporu kandidatima Čovićevog HDZ-a BiH. Posebno je bio aktivan prije četiri godine kada se zalagao za potporu članova DF-a kandidatu Anti Pavličeviću, a ovih dana se ponovo javljao na sastancima DF-a u Prozoru sa prijedlogom da DF podrži Iliju Petrovića, a ne Jozu Ivančevića. Ne zaboravimo da Anel na sastanke u Prozor dolazi iz Sarajeva, gdje radi i odakle prenosi instrukcije sa najviše razine. Što zaključiti? DF Željka Komšića i HDZ BiH Dragana Čovića imaju dosta naizgled skrivenih ali vrlo, vrlo jasnih poveznica. Tko bi rekao!?, pita se o ovoj zanimljivoj povezanosti Ramski vjesnik.

No, moglo bi se kazati da je u ovoj općini sada 2:0 za aktualnog načelnika Jozu Ivančevića, ujedno i kandidata za još jedan mandat.

Naime, podsjetimo i na zanimljivu prepisku njega i spomenutog ministra Grubeše i kandidata HDZ-a za općinsko vijeće Prozor Rama, gdje je ta stranka počela kampanju i prije službenog početka.

VRUĆE U RAMI Ivančevića pitali za kuću na moru, ali izgleda da je mladi Grubeša puno uspješniji s nekretninama

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.