ZATVORSKI DANI Ukrajinka Asja, osumnjičena za organiziranje prostitucije, spasila osuđenu Sunitu Hindić od samoubojstva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sud BiH u predmetu protiv dvije državljanke Ukrajine donio je rješenje da se za sljedeća tri mjeseca produži pritvor Asji Ždanov (60) i Nataliji Načinkin (32). Pritvor im može trajati do 26. srpnja ove godine ili do nove odluke Suda, a zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogle pobjeći iz BiH, javio je Dnevni avaz.

Podsjetimo, dvije Ukrajinke uhićene su u siječnju ove godine u Mostaru zbog sumnje da su počinile kazneno djelo ‘međunarodno navođenje na prostituciju’.

One se terete da su stupale u kontakt s djevojkama s područja Ukrajine, mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, te su ih navodile, nagovarale i poticale na pružanje seksualnih usluga za novac. Sumnjiče se i da su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara. Osumnjičene su uspostavljale kontakte na internet-stranicama javljajući se na oglase te su dogovarale datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga, prenosi Avaz.

No, u ovom kontekstu podsjetimo da je jedna od jedna od osumnjičenih Ukrajinki, točnije Asja Ždanov, nedavno  spriječila osuđenu Sunitu Hindić u izvršenju samoubojstva u zatvoru u Mostaru. Kako se doznaje, one dijele ćeliju, a doznaje se d aje Asja, vidjevši šta smjera Sunita, alarmirala zatvorsku policiju koja ju je u tome spriječila.

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (22) nepravomoćno osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55), a predmet je vraćen Županijskom sudu na ponovni postupak. Doneseno je i rješenje o produženju pritvora za Hindić.

Hindić je Ivankovića ustrijelila 4. listopada 2019., nakon verbalne svađe u njegovoj ‘Villi Ivanković’. Uslijed zadobivene prostrijelne rane, Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao ozljedama. Hindić je nedavno najavila da se namjerava vjenčati sa, također zatvorenikom, Feridom Suljovićem Ćićom.

 

Share.

Comments are closed.