OTVARAJU SE GRANICE Von der Leyen: Vrijeme za oživljavanje turizma u EU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europska komisija preporučila je ublažavanje restrikcija za neesencijalna putovanja iz inozemstva. Prema tim planovima, svima koji su primili posljednju dozu cjepiva koje je odobrila EU najmanje dva tjedna prije toga, bit će dozvoljeno putovanje, javlja BBC.

– Vrijeme je za oživljavanje turističke industrije EU i za ponovno uspostavljanje prekograničnih prijateljstava na siguran način – napisala je na Twitteru predsjednica EU komisije Ursula von der Leyen.

EU trenutno dozvoljava samo neesencijalna putovanja iz sedam zemalja. Ali prijedlozi će sadržavati i “hitnu kočnicu” koja omogućava državama članicama brzo uvođenje restrikcija na putovanja kao odgovor na nove varijante ili pogoršanje zdravstvene situacije u zemljama koje nisu članice EU.

Ove revizije će se vršiti svaka dva tjedna. Rasprave o planovima pokretanja turizma započet će u utorak. EU je već najavila planove za digitalni certifikat koji bi obuhvatao sve koji su ili cijepljeni protiv Covid-19, imaju negativan test ili su se nedavno oporavili od te bolesti.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.