U rabljenoj robi sve češće kupuju i gradske dame

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Građani se za radnje iz druge ruke najčešće odlučuju zbog cijena, koja su više nego povoljne, ali u posljednje vrijeme sve je više i kupaca sa dubljim džepom koji traže zanimljive retro i unikatne komade odjeće kako bi se izdvojili od mase. Ovo i ne treba da čudi jer se nerjetko u ovih shopovima mogu pronaći i renomirane robne marke i brendovi poput Diesel-a, Tommy Hilfiger-a, Zare, Esprita, MEXX-a, i mnogih drugih.

Iako je konkurencija sve veća u second hand shopovima koje smo obišli zadovoljno trljaju ruke i kažu da posla ima za sve.

“Naši kupci pripadaju različitim socijalnim slojevima, ranijih godina uglavnom su to bili umirovljenici ali sada je sve više i onih  ‘dobrostojećih’. Imamo dosta markirane robe, a cijene su vrlo povoljne tako da za neke hlače i majice treba izdvojiti samo marku, za jakne, obuću i drugo nekoliko maraka više” kaže prodavačica u jednoj banjalučkoj radnji s rabljenom robom. Roba najčešće stiže iz Norveške, Njemačke ili Švicarske, a kada stigne kod dobavljača roba se šalje na kemijsko čišćenje, peglanje, onda se sortira i izlaže u radnji.

I u Bosanskoj Gradišci prodavaonice polovne robe nalaze se na svakom koraku.  Dijana Vukotić, radnica u jednoj shopu kaže da je sva roba izuzetno kvalitena, cijene povoljne, a trenutačno je u tijeku i rasprodaja pa se većina garderobe može nabaviti za dvije ili sedam maraka.

Prema njezinim riječima kupci su različitih profila, od umirovljenika, preko studenata pa do profesora i doktora, a širok asortiman kavalitetne markirane robe isključivo se uvozi iz inozemstva. Građani koje smo zatekli u radnjama s ponosom kažu da su redovni kupci i da su jako zadovoljni jer je roba u odličnom stanju i vrlo kvalitena, što se, kako su istakli, ne može reći za većinu onoga što se prodaje u ovdašnjim buticima po paprenim cijenama.

Butika sa rabljenom robom ima i u Mostaru, no cijene su ovdje nešto veće u odnosu na Banja Luku. Za hlače ili jaknu ovdje se mora izdvojiti i dvadesetak maraka, dok se cijene majica kreću oko desetak maraka. Ipak, bude sniženih komada odjeće, te se majice mogu kupiti i za 3 marke. (T.Č./republikainfo.com)

Share.

Leave A Reply