Svezali, fotografirali i uhitili pogrešnog migranta za ubojstvo mladića u Sarajevu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Migrant Hacham Aglaras koji je jučer uhićen u Sarajevu pod sumnjom sudjelovanja u ubojstvu mladića Jasmina Berovića na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze s počinjenim kaznenim djelom, javlja sarajevski protal Klix.ba.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhićen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužiteljstvo sarajevske županije. No, Aglaras je danas predan Službi za poslove sa strancima BiH gdje će se osigurati njegovo prisustvo.

Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u svezu s ubojstvom jedne osobe, mladića, na Otesu i ozljeđivanjem još dvije osobe u utorak večer.

Kako je došlo do uhićenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost u kojoj fazi je potraga za ostalim osumnjičenima.

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriju BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima.

Ubojstvo je izazvalo prosvjede građana na Ilidži i u Hadžićima. Mještani su pozvali policiju i druge nadležne organe u KS, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom na to da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

Mladić koji je ubijen danas je sahranjen na groblju Vlakovo.

Podsjećamo, jutros je Svevlad Hoffman, savjetnik ravnatelja Granične policije BiH, u izjavi za HMS prozvao ministra unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Ismira Jusku, rekavši da je nerad spomenutog ministra doveo je do toga da se građani Sarajeva osjećaju najnesigurnije od prestanka ratnih događanja. Hoffmanova izjava uslijedila je nakon što su ministri unutarnjih poslova FBiH i KS postavili pitanje odgovornosti policijskih agencija s državne razine zbog ubojstva građanina Sarajeva od strane migranta koji nezakonito boravi u BiH.

Hoffman je kazao i da bi, u svjetlu pogoršane sigurnosne situacije u Sarajevu, kojoj, kako smatra, dosadašnji ministar očigledno nije dorastao, trebalo istaknuti činjenicu da MUP Kantona Sarajevo ali i MUP Federacije BIH nisu željeli potpisati Sporazum o suradnji koji je ovim policijskim agencijama od strane Granične policije BiH odmah po izbijanju migrantske krize i ponuđen.

 

 

(Izvori: Klix.ba/HMS)

Share.

Comments are closed.