Savezna policija Njemačke Graničnoj policij BiH donirala opremu vrijednu 400 tisuća KM

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i časnik za vezu Savezne policije Njemačke dr. Florian Wedekind, 23. veljače 2021. godine u sjedištu Granične policije BiH, potpisali su Sporazum o donaciji između Granične policije BiH i Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu SR Njemačke, priopćeno je iz GP BiH.

Savezna policija Njemačke je donirala vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, kao što su taktičke rukavice i zaštitna odijela. Donirana oprema je u vrijednosti oko 400 000 KM, a bit će raspoređena u postrojbe Granične policije BiH za podršku i kontrolu.

Ravnatelj Galić je istaknuo da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH. „Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od samog osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH, kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. Naši policajci svakodnevno su izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija Savezne policije Njemačke uveliko će im pomoći u učinkovitijoj zaštiti državne granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija. Ovim putem zahvaljujem još jedanput Saveznoj policiji Njemačkoj i časniku za vezu dr. Florianu Wedekindu na vrijednoj donaciji“, izjavio je ravnatelj Galić.

Časnik za vezu Wedekind je najavio da će i u idućem razdoblju biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati daljnji razvoj ove policijske agencije te zahvalio ravnatelju Galiću na uspješnoj suradnji.

Dosad su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Savezne policije Njemačke te donirane različite vrste opreme s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici.

 

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.