Salma Hayek: ‘Fleksibilna sam i spretna, ali lijena. I baš zbog toga nisam dobila ulogu u Matrixu‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na audiciji su mi rekli: ‘Moraš trčati!‘. Pitala sam: ‘Kamo?‘. Ma nisam mogla napraviti ni krug oko sobe!, izjavila je glumica.

Ogorčena Salma Hayek: ‘Prezirali su me iako sam rasturala na audicijama, a evo zbog čega…‘
Jedna od najljepših žena u Hollywoodu, 54-godišnja Salma Hayek, umalo je dobila ulogu Trinity u hit filmu “The Matrix”, no propustila ju je zbog – lijenosti! Spomenuti znanstvenofantastični blockbuster iz 1999. godine dobio je i nastavke “The Matrix Reloaded” te “The Matrix Revolution”, a četvrti dio, zasad još bez naslova, stiže u kina i na HBO Max u prosincu 2021.

Gostujući u emisiji “Red Table Talk” koju vodi glumica Jada Pinkett Smith, Salma se prisjetila kako su obje dame svojedobno bile finalistice za rolu u kultnom “The Matrixu”. Hayek je u šali izjavila kako nije dobila angažman zbog nedostatka fizičke spretnosti. Podsjetimo, Trinity je na kraju utjelovila Carrie-Anne Moss.

– U najuži izbor ušle su četiri žene. Prošle smo kroz mnoge prepreke, testiranja, audicije… Doveli su i koordinatore kaskadera iz Azije. Bio je to pravi fizički test. Fleksibilna sam i spretna, ali lijena. Nikad nisam išla u teretanu, a oni su mi rekli: ‘Moraš trčati!’. Pitala sam: ‘Kamo?’. Ma nisam mogla napraviti ni krug oko sobe!

https://www.instagram.com/p/CPqiFlmNsPL/?utm_source=ig_embed&ig_rid=74b363da-3b1e-4caf-8b77-6f67d9d119fc

I onda dolazi Jada – opaka, vitka, seksi mašina! O, Bože, bila je tako dobra! A meni je bilo tako neugodno! Bila je u top formi, usredotočena, nevjerojatno disciplinirana, tako sposobna… Samo sam pogledala tu ženu i u sebi pomislila: ‘Želim biti poput nje kad odrastem!’. I dan-danas mi je najveća inspiracija za sve akcijske scene koje radim – izjavila je Salma.

Inače, u četvrtom nastavku “Matrixa” nećemo gledati ni Laurencea Fishburnea (59), koji je u prijašnjim filmovima maestralno odigrao lik Morpheusa.

– Ne znam zašto me nisu zvali, to morate pitati producenticu Lanu Wachowski, ja zbilja nemam pojma – izjavio je nedavno glumac.

A što se tiče Salme, 2021. definitivno je njezina godina, bez obzira na pandemiju koronavirusa. U kinima su njezini filmovi “Bliss” i “Čuvaj me s leđa 2”, a do kraja godine stižu i “Eternals” te “House of Gucci” koji je snimala s Adamom Driverom i Lady Gagom.

Share.

Comments are closed.