Predizborni skupovi u pandemiji: Dopušteno je jer im to Stožer nije zabranio

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sve rigoroznije mjere, uvođenje online nastave, preporuke, naredbe i apeli stožera kao i samo zamolbe prema političkim strankama da, u ovo vrijeme pandemije ne održavaju predizborne skupove kod mnogih nije rezultiralo većim stupnjem odgovornosti, a predizborne skupove i masovna okupljanja, kao i rad nočnih klubova održavaju se vez obzira na okolnosti. I supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića (koji je i sam zaražen koronavisurom) i direktorica KCUS-a Sabija Izetbegović, zabrinuto upozorava na sve težu situaciju i sve to prolazi “ispod predizbornog radara”.

No, dok su kritike usmjerene na organizatore predizbornih skupova, jasno je da u cijeloj priči najveću odgovornost snosi Federalni stožer jer je “zamolio”, a ne “naložio” zabranu održavaja predizbornih skupova tako da se isto može, a ne mora uvažiti. Ta odluka i odgovornost  je na političkim strankama, hoće li ili neće održavati predizborne skupove u jeku pandemije.

U svakom slučaju, izgleda da je na predizbornom skupu SDA u Banovićima, održanom jučer, 27. listopada, a kojim su se pohvalili na svojoj facebook stranici, bilo vrlo posjećeno, a tako se očekuje i na najavi večerašnjeg skupa u OO Banovići MO Repnik. Tko zna, možda zbog posljedica organizacije za nekoliko dana “običnim smrtnicima” bude upućena neka rigoroznija mjera, ali ne u statusu ‘zamolbe’ nego ‘naredbe’.

“Pozivamo vas da nas pratite tijekom nastavka pobjedničke kampanje u Repniku 28.10.2020. godine u 17 h, poštujući mjere i preporuke kriznog štaba FBiH”, najavljuje se i drugi skup.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.