Trump u Nebraski “budan sanjao”: ‘Srbija i Kosovo kolju se 400 godina, a ja sam ih pomirio za 20 minuta‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Američki predsjednik Donald Trump koji je u predizbornoj utrci za novi predsjednički mandat za koji se natječe i Joe Biden, na skupu u Nebraski opet pohvalio mirenjem zavađenih naroda te rekao kako su se u Ovalnom uredu ‘svi grlili i ljubili‘.

Donald Trump sinoć je u Nebraski održao još jedan predizborni skup na kojem se ponovno pohvalio da je pomirio zavađene Srbe i Kosovare koji su se, kaže Trump, prije njegove intervencije ‘ubijali 400 godina’., prenio je Jutarnji list.

Trump se referirao na sporazum između Srbije i Kosova potpisan u Bijeloj kući.

‘Znate li da sam nominiran za tri Nobelove nagrade za mir, možete li vjerovati? A za različite regije, poput Kosova i Srbije, radimo sporazume, znate, trgovinske sporazume. Rekao sam: Čekaj malo, ne bore li se oni uvijek jedni s drugima? Da. Mnogo desetljeća. Kako znaš? Rekao sam: Znam, oni se stalno međusobno tuku’, rekao je Trump.

Tada im je, nastavlja Trump, poručio da ‘nećemo raditi nikakav posao s njima – voljeli oni naš posao ili ne – nećemo raditi nijedan posao, ako se oni ne slože da će se prestati ubijati i znate što – trajalo je oko 20 minuta’, rekao je američki predsjednik.

‘Oni se bore 40 godina. Zapravo, mislim da se bore već 400 godina, ako želite znati, ali oni se već dugo bore. Odjednom, prije dva mjeseca, bili su u Ovalnom uredu, grlili se i ljubili, bilo je lako’, rekao je Trump.

 

 

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.