PING-PONG SDA: Čim se formira Vlada FBiH, možemo početi razgovore s HDZ-om

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ponovo ukazujemo na neospornu činjenicu da je Hrvatska demokratska zajdnica BiH (HDZ BiH) izvršila atak na demokratski proces u BiH, blokirajući izbor nove Vlade FBiH koja treba odražavati izbornu volju građana”, priopćila je Stranka demokratske akcije (SDA) reagujući na pismo koje je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uputio predstavnicima međunarodne zajednice, prenosi BHRT.

Sve dok jedna politička opcija ima mehanizam suspendirati demokratski proces u zemlji, ističu u SDA, i sve dok se to provodi u praksi, nemaju svrhe ni izbori u Federaciji BiH, niti eventualni pregovori o izmjenama Izbornog zakona.

“Pozivamo Hrvatsku demokratsku zajednicu da se ponaša odgovorno i da, u skladu s Ustavom, izvrši svoju obvezu s ciljem formiranja Vlade FBiH, nakon čega možemo zajednički pristupiti razgovorima o Izbornom zakonu na način da se implementiraju sve presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH”, kaže se u priopćenju SDA.

Čović: Sporazum iz Mostara nije proveden, SDA ne želi realizirati dogovoreno

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović uputio je pismo čelnicima međunarodne zajednice u kojem je upozorio kako “rukovodstvo SDA ne želi realizirati međustranački sporazum HDZ BiH – SDA o izmjenama Izbornog zakona BiH”.

U pismu upućenom američkom i britanskom veleposlaniku, voditelju Izaslanstva Europske unije u BiH, veleposlanici Misije OESS-a u BiH i visokom predstavniku Čović podsjeća da su 17. lipnja 2020. godine čelnici SDA i HDZ BiH potpisali dva sporazuma, sporazum koji se odnosi na provođene lokalnih izbora u Mostaru te sporazum o izmjenama Izbornog zakona BiH.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.