OPET GOVORI U IME HRVATA Dodik: Srbi i Hrvati će dati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati ili slijedi razdruživanje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će “Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i ukoliko ne bude prihvaćena, jedino je rješenje razdruživanje”.

Dodik je rekao da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam producirao tako nešto. On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te kako Srbi imaju pravo razmišljati o tome te bi im trebalo biti prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje. Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH. “BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država”, rekao je Dodik za srbijansku televiziju Pink, prenosi Srna.

On je istaknuo kako RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je rekao kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao neovisnu državu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je naveo da je upravo Dodik za to zaslužan. Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je kazao kako je to “demokratski proces nakon provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnija da s tom vladom postoji dobra suradnja”.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.