NOGOMET I GOSPA – PLENKOVIĆEVA “ZGROŽENOST” NIJE DOVOLJNA – AKO U ZATVOR MORA MAMIĆ, ZAŠTO SU NA SLOBODI KORUMPIRANI HRVATSKI SUDCI?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je ovaj tjedan u Mostaru sazvao konferenciju za tisak, priznao da je stotinama tisuća eura podmićivao hrvatske sudce kako bi mijenjali i donosili sudske odluke njemu prihvatljive, te smjenjivali sudce koji su “previše revno” radiil svoj posao”, imenom i prezimenom prozvao podmitljive sudce te na kraju i uputio poruku kako “Dinao mora pobijediti na Maksimiru i ući u četvrtfinale Europske lige, Mamić je za sve zahvalio – Međugorskoj Gospi. Očito je da, za mnoge kontroverzni Mamić, u svom očajničkom pokušaju skretanja pozornosti na svoj slučaj, ali i, unatoč dokazima o korupciji među pojedinim hrvatskim sudcima, ne postiže logičnu reakciju od Republike Hrvatske.

“Ako sam osobno i svi ljudi u Dinamovoj organizaciji morao proći ovu kalvariju da bi svi koji vole Dinamo ovo doživili u životu i ostvarili najveću pobjedu u povijesti hrvatskog klupskog nogometa, pristajem. Hvala ti Gospo međugorska i Bože što mogu to izdržati, hvala ti na ovoj nagradi večeras. Hvala junacima koji su večeras na terenu pokazali tko je i što je Dinamo, ponosna i jaka organizacija, hvala svima koji ste u ovaj uspjeh ugradili djelić sebe! STVORILI SMO NEŠTO VELIČANSTVENO, POVIJEST ĆE NAS PAMTITI KAO POBJEDNIKE!”, napisao je Mamić u svojoj objavi na Facebook uz fotografiju kako kleči ispred kipa Gospe na Brdu ukazanja u Međugorju, a nakon što je Dinamo pobjedom u Maksimiru uspio nadoknaditi 2:0 (3:2) iz prve utakmice protiv Tottenhama i tako se plasirati u četvfrtfinale Europske lige.

Podsjetimo, bivši izvršni dopredsjednik NK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, u Hrvatskoj osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama,  u svom dvosatnom monologu pred okupljenim novinarima u Mostaru,  iznosio je optužbu za optužbom upravo na račun onih koji su i presudili da zbog izvlačenja novca iz Dinama on i njegov brat Zoran, sada bivši trener Dinama, moraju u zatvor.

On je pred novinarima potvrdio da je hrvatskim sudcima davao mito u desetinama i stotinama tisuća eura, a da su ga oni uzimali, da ih je častio skupocjenim satovima, putovanjima po svjetskim destinacijama i hotelima, a sve kako bi oni mijenjali i utjecali na sudske odlluke. Mamić je kao supočinitelje u svom sudskom procesu i u izvlačenju novca naveo i nogometaše Dejana Lovrena i Luku Modrića za koje je kazao da je novac lijegao na račune s njihovim imenom,  a kazao je i da je na USB-u podrobnije informacije i dokaze dostavio i DORH-u.

U Hrvatskoj, osim komentara premijera Plenkovića kako je na Mamićeve izjave “zgrožen”, još nitko u pravosuđu nije dao ostavku, a sve se i dalje “doima normalnim”, iako je “nešto trulo u državi Danskoj”. Također, i sudci koje Mamić činjeničko, i dokazno proziva za korupciju još su na svojim dužnostima i izuzev pojedinačnih izjava kako su Mamićeve trvdnje “nebuloze”, nemaju niti jedan dokaz za takve stavove.

U cijeloj ovoj aferi Hrvatska, iako demokratska zemlja i članica EU-a, nema snage za obračun sa kriminalno-korumpiranim dijelovima u pravosuđu. Stoga se postavlja pitanje je li Mamić, unatoč što je i sam priznao da je nosio mito sudcima, ujedno i žrtva korumpiranog, hrvatskog pravosuđa pravosuđa kojeg, ni više ni manje – štiti sama hrvatska država?

 

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.