“NE PADA MU NA PAMET MIJEŠATI SE” Vulin kaže ono što Vučić prešuti: “Zašto su granice na Balkanu nepromjenjive i zašto Srbi ne bi bili u jednoj državi?”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar unutarnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, kazao je da mu “nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromenjive i zašto srpsko nacionalno pitanje ne bi konačno riješilo tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi”.

Komentirajući „non peper“, neslužbeni dokument upućen dužnosnicima Europske unije od strane slovenskog premijera Janeza Janše, koji navodno predlaže raspad BiH i ujedinjenje Republike Srpske sa Srbijom, Vulin je kazao da ga ne bi iznenadilo da takav prijedlog zaista postoji, kao i da bi on tada oslikao „apsolutno licimerje“ službenog Bruxellesa.

„Oni nas na Balkanu doživljavaju kao igračke. Oni koji vjeruju da nam EU želi nešto dobro, grdno se varaju… Na Balkanu se očito nacionalna pitanja rješavaju tako što se nacija ujedini u jedinstvenu političku struktura, u jednu državu“, rekao je Vulin gostujući na TV Pink, prenosi N1 Srbije.

Ministar je dodao i da je njegovo mišljenje da „Srbi trebaju imati jedinstvenu državu“, a ne Vlade Srbije ili predsjednika Aleksandra Vučića.

Komentirajući kritike plana o raspadu BiH i ujedinjenja RS i Srbije, Vulin je rekao da su u pitanju stavovi „slučajnih Srba“, koji se unaprijed određuju protiv ideja koje su dobre za Srbiju.

„Kad se srpsko tkivo cijepa to je ispravno, a sada, kada postoji ideja da bi se Srbi trebali ujediniti, to se mora spriječiti“, smatra Vulin. On je rekao i da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Daytonski sporazum, ali da i tamošnji političari govore da je to nefunkcionalna država.

„Dobro je pitanje žele li oni živjeti zajedno, ili su to nametnuli moćni stranci… Ne pada mi na pamet miješati se, ali mora ostati u okviru mandata Daytonskog sporazuma. Nju čine dva entiteta i tri naroda“, rekao je Vulin.

 

Share.

Comments are closed.