NAKON PET DANA Ukida se samoizolacija za one koji dolaze iz BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović, najavio je ukidanje mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Ukida se mjera dvotjedne samoizolacije za dolaske iz Bosne i Hercegovine. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je otvaranje granice prema susjednoj Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevnik.hr.

‘Kao što smo više puta komunicirali, mi smo u fazi plesa s virusom. Analiziramo na dnevnoj osnovi sve što se događa u zemlji i okruženju. Europska unija će izaći s preporukama i vjerojatno ćemo kao članica EU-a u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granice kad su u pitanju državljani Europske unije i naše susjedne zemlje”, rekao je Božinović.

Objasnio je da će pričekati epilog razgovora u Bruxellesu, ali izvjesno je ukidanje ograničenja.

”To će značiti da svi koji ulaze u Hrvatsku se pridržavaju epidemioloških mjera i više ne bi bilo samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine”, istaknuo je ministar. Na pitanje kad će se donijeti odluka rekao je:” Vrlo skoro. Najkasnije sutra”.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.