NAKON KUTLE Zdravko Mamić optužio Zorana Pripuza za atentat na njega iz 2017. u Tomislavgradu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdravko Mamić dostavio je na adresu Državnog odvjetništva (DORH) i USKOK-a i jednu dodatnu prijavu, a Nacionalu je potvrđeno da u njoj optužuje osobe bliske zagrebačkom poduzetniku da su ga pokušale ubiti u ljeto 2017. godine.

Bivši čelni čovjek Dinama, Zdravko Mamić, koji je u susjednoj Hrvatskoj je osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje novca i utaje poreza, dostavio je na adresu Državnog odvjetništva i USKOK-a i jednu dodatnu prijavu, mimo javno poznatog USB-a na kojemu opširno iznosi tvrdnje o navodnoj korumpiranosti velikog broja osječkih sudaca, o čemu su mediji proteklih dana ekstenzivno izvješćivali.

Kako najavljuje Nacional u novom broju, Mamić je dostavio i dodatnu prijavu u kojoj optužuje osobe bliske zagrebačkom poduzetniku Zoranu Pripuzu da su ga pokušali ubiti u ljeto 2017. godine.

Podsjetimo, nepoznati napadači su u mjestu Zidine kod Tomislavgrada, u pol bijela dana, pucali na Zdravka Mamića gdje svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti svog oca.

Mamića su ustrijelili u desnu natkoljenicu i vozilom pobjegli s mjesta događaja. O događaju su nekoliko dana brujali mediji, no na koncu ni počinitelji, a niti nalogodavac kao ni motivi napada, nisu pronađeni i utvrđeni.

Međutim, nije Mamić jedini koji u tom kontekstu spominje i optužuje braću pripuz. Nedavno je to činio i hrvatski tajkun Miroslava Kutle.

Kako je pisao Nacional, na račun braće Zorana i Petra Pripuza pristigli su šokantni e-mailovi s optužbama od strane Miroslava Kutle koji traži povrat Narodnog radija, Antene i Radija Dalmacije i navodi da su sve afere Milana Bandića plod Pripuzove gramzljivosti. Pripuza dovodi u vezu s premlaćivanjem novinara Denisa Kuljiša i Dušana Miljuša i planiranjem napada na novinara Gordana Malića.

Pripuzu blizak izvor sve odlučno demantira i poziva ga da to prijavi policiji. Hrvatski tjednik Nacional je tijekom proteklog tjedna došao u posjed većeg broja e-mailova i SMS-ova koje je tijekom proteklih mjeseci Miroslav Kutle, jedan od osnivača HDZ-a i najpoznatiji i najprivilegiraniji tajkun hercegovačke struje te stranke s početka 90-ih godina, slao kumu svog sina i dugogodišnjem poslovnom suradniku Zoranu Pripuzu, kao i njegovu bratu, moćnom i diskretnom poduzetniku Petru Pripuzu.

Kako piše Nacional, nekadašnji simbol privatizacijske pljačke – Miroslav Kutle, navodno već mjesecima šalje mailove obitelji Pripuz u kojima otkriva neke nevjerojatne detalje. Optužuje ih za podmićivanje sudaca, političara i drugih dužnosnika, traži povrat svojih nekadašnjih tvrtki, a izravno ih povezuje i s premlaćivanjem novinara. Kutle, u porukama, najavljuje – kaže glavni urednik Nacionala – da dolazi po svoje.

“Očito još iz tog vremena postoje još neki nerazjašnjeni računi. što i kako u toj priči rade braća Pripuz, to očito znaju samo Kutle i njih dvojica”, rekao je Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

 

/Republikainfo.com/

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.