Bio je jedna od najperspektivnijih dječjih zvijezda, obećavao je puno, no sustigla ga je tužna sudbina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Glumac Christopher Pettiet bio je velika dječja zvijezda u 90-ima, no život ga je odveo u pogrešnom smjeru i preminuo je od predoziranja drogom sa samo 24 godine.

Christopher Pettiet početkom 90-ih bio je jedan od najperspektivnijih dječjih glumaca kojemu su predviđali blistavu karijeru.

Najzapaženiju ulogu ostvario je u komediji iz 1991. godine “Ljeto bez dadilje” s Christinom Applegate, a glumio je i u seriji “Mladi jahači”, te je ostvario i manje uloge u filmovima poput “Pakleni val” (1991) i “Dečki” (1996).

Pettiet se probijao u isto vrijeme kada i njegovi danas puno poznatiji kolege Tobey Maguire i Leonardo DiCaprio s kojima je bio prijatelj, ali su također konkurirali za iste uloge.

No za razliku od njegovih spomenutih suvremenika, Christophera je sustigla teška sudbina mnogih dječjih zvijezda.

Već u tinejdžerskim godinama ušao je u svijet droge, a ovisnost ga je koštala života te je 2000. godine preminuo od slučajnog predoziranja u Los Angelesu. Obdukcija je pokazala da je kombinacija kokaina, propoksifena i dijazepama bila kobna za mladog glumca koji je umro sa samo 24 godine. Tijelo mu je kremirano, a pepeo posut po moru pored Topanga Canyon Boulevarda u Santa Monici.

Zadnji put se na ekranu pojavio 1999. godine u epizodi serije “Sutkinja Amy”.

Nakon njegove tragične smrti, njegov učitelj glume Kevin McDermott osnovao je stipendiju u njegovo ime kako bi pomogao drugim mladim glumcima da upišu školu Center Stage LA koju je pohađao i Christopher.

(Izvor: dnevnik.hr)

 

Share.

Comments are closed.