Mostarski vijećnici, nakon Inzkovog poziva, ukinuli javno glasanje…,Zalihić iz SDP-a četvrti kandidat za gradonačelnika, ali je napustio sjednicu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Mostara jednoglasno su uvažili poziv visokog predstavnika Valentina Inzka te poništili svoj zaključak o javnom glasanju za gradonačelnika Mostara, donesen u prvom dijelu 1. sjednice GV-a prošli tjedan, 5. veljače, a poništili su i prvi krug glasanja za gradonačelnika.

Konsultacije vijećnika o ovom zaključku trajale su skoro sat vremena, a istim se i predviđa dodatno kandidiranje kandidata za gradonačelnika kao i formiranje odbora za izbor gradonačelnika.

Na poništavanje zaključka pozvao je i predsjedavajući Ivan Zelenika, dok je vijećnik Slaven Bevanda kazao kako “pismo visokog predstavnika nije odluka već upozorenje” te da bi “kada bi nastavili sa procedurom javnog glasanja imali poništene izbore”.

Nakon ovog zaključka, vijećnica Prve mostarske partije (PMP), Adela Gosto kandidirala je Armana Zalihića (SDP) za gradonačelnika Mostara, što je uz dosadašnjeg Maria Kordića (HDZ BiH), Zlatka Guzina (SDA, SBB, DF, SBiH i BPS) i Irmu Baralija (Naša Stranka), četvrti kandidat za prvog čovjeka Mostara.
Ovdje su na površinu isplivali prijepori između PMP i Naše stranke, sada već bivših koalicijskih partnera u BH bloku zajedno sa SDP-om. Nakon ove kandidature BH blok ima čak dva kandidata za gradonačelnika.

Nakon ovoga, ide dodatno kompliciranje jer je Zalihić zatražio prekid sjednice i dodatnih pet dana za konsultacije ili će napustiti sjednicu. To je i učinio nakon što se s njegovim prijedlogom nisu složili ni predsjednik vijeća Zelenika, kao ni zamjenik predsjednika Marić. Ovaj zahtjev je ponovila i Gosto. Nastupile su nove komplikacije na sjednici Vijeća koja još traje.

 

/REpublikainfo.com/

Share.

Comments are closed.