CIRKUS U GRADSKOM VIJEĆU MOSTARA – SDP-ovci i PMP-ovci napustili sjednicu, ali su (ne)službeno “tu negdje u hodniku”, Zalihić smatra da može biti gradonačelnik jer je – mlađi, a na Mariću pukao ‘live stream’ sjednice

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vijećnik SDP-a BiH i novonominirani kandidat za gradonačelnika Mostara Arman Zalihić napustio je sjednicu prije prvog kruga glasovanja o gradonačelniku Grada Mostara. On je u stanci sjednice rekao da će tražiti odgađanje glasovanja za gradonačelnika i pet dana za dodatne konsultacije te, ako mu se to ne dopusti, da će napustiti sjednicu. Nakon njega, sjednicu su napustili i troje  vijećnika  SDP-a i dvoje  Prve mostarske partije (PMP) koji su, zajedno sa Našom strankom činili BH blok.

”Prva mostarska partija je mene nominirala za gradonačelnika i ja sam to prihvatio jer smo proteklih dana vidjeli da imam podršku SDP-a, Prve mostarske partije i vjerujem Naše stranke i da možemo ući u taj proces sa sedam glasova. Koalicija za Mostar zna da će Milivojević dati podršku Kordiću a ranije je jedna vijećnica je objavila da će biti suzdržana”, rekao je. Zalihić smatra da, ako se krene u proces na onaj način kako je objavila Koalicija za Mostar, jasno je ”ako iznesu Guzina u drugi i treći krug već znaju da će on izgubiti jer je on stariji vijećnik”, prenosi Bljesak.info.

”Taman da mi svi ostali glasamo za Guzina na rezultatu 17-17 Kordić je pobjednik zato što je mlađi. Iz tog razloga shvatili smo da sam jedini kandidat koji može pobijediti Kordića i zato me PMP predložila jer imamo sedam ruku. I sad je na Koaliciji da bira. U prvom krugu imamo u biti treći krug i na koaliciji je da bira je li im važnija funkcija gradonačelnika i interesi države BiH i Grada Mostara. Ukoliko žele imati gradonačelnika iz HDZ-a i ukoliko ima neki dogovor, ustrajat će na tome da guraju Guzina na drugi i treći krug a znaju unaprijed da nema dovoljnu podršku. U skladu s tim ćemo tražiti odgodu glasanja pet dana da pokušamo naći podršku i da napravimo većinu od 18 ruku u Vijeću kako HDZ nakon svih ovih godina ne bi ponovno imao gradonačelnika”, rekao je Zalihić. Kaže da bi u tom slučaju i da vijećnica Naše stranke bude suzdržana da bi pobijedio Kordića u trećem krugu jer je mlađi. Na pitanje znači li to da se Baralija povukla iz utrke, Zalihić je rekao da mu upravo zato trebaju konzultacije. Zatražio je već tijekom stanke od predsjedatelja Vijeća zatražio stanku od pet dana za dodatne konzultacije.

Nakon što mu je odgovoreno da ne može, rekao je kako će napustiti sjednicu. Salem Marić, dopredsjedatelj Vijeća, rekao je kako Zalihić priča i kad mu se ne da riječ. Nakon što je napustio sjednicu, proces je nastavljen. Nastavak sjednice prati više poruka da je riječ o cirkusu. Nakon što je Zalihić napustio sjednicu i Prva mostarska partija je zatražila da se napravi pauza jer nema kandidata za gradonačelnika u Vijećnici. Dopredsjednik Vijeća Salem Marić je rekao kako Zalihić predsjedatelju Vijeća nije najavio da napušta sjednicu i ”kako je za njih on prisutan samo je tu negdje na hodniku”.

Marić je rekao i da “zaista, međunarodna zajednica vrši pritisak”, ali nakon ovoga live stream sjednice Vijeća je prekinut.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.