‘Kontakt’: Uhićena 31 osoba, a među njima 6 policajaca

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije pod izravnim nadzorom postupajućih tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ-a provode akciju kodnog naziva “Kontakt” koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više kaznenih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije SŽ-a.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

Kako je priopćeno iz MUP-a SŽ-a, akcija Uprave policije MUP-a SŽ-a provodi se u suradnji Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom, kako navode, potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima.

“Što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protuzakonitog ponašanja policijskih službenika”, navode.

Do ovog trenutka u službene prostorije je privedeno ukupno 31 osoba, od čega je 6 policijskih službenika Uprave policije MUP-a SŽ..

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ-a poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih kaznenih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim, priopćeno je iz MUP-a SŽ-a.

Share.

Comments are closed.