KAMPANJA ZA MOSTAR Nakon Partizanskog groblja i brisanju ustaško-komunističkih ulica u Mostaru, Koalicija ‘Mostar moj dom’  ima novu ideju: Regija Mostar – Europska regija cvijeća

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koalicija „Mostar moj dom“ koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, u sklopu kampanje „Narod govori, mi slušamo“, a pridržavajući se epidemoloških mjera, danas je imala druženje sa mještanima mjesne zajednice Ortiješ, gdje su mještani upoznali kandidate koalicije o svojim problemima, sa kojim se svakodnevno suočavaju.

Kako navode iz ove Koalicije, stanovnici Ortiješa posebno su istaknuli masovni odlazak cjelokupnih obitelji iz ovog mostarslpg prigradskog naselja, te su posebno naglasili da, “nakon gašenja Aluminija od strane vladajuće stožerne iseljeničke stranke, iz prograničkog dijela Ortiješa odselilo preko 30 obitelji, te da u tom dijelu Ortiješa od 75 kuća 30 su potpuno prazne”.

Izuzev nedostatka radnih mjesta, građani su naglasili i lošu infrastrkturu, posebice cestovnu, koje se nakon  poznatih mostarskih, jesenskih kiša. pretvaraju u tolike lokve da se s vozilima ne može doći do domova.

Mještani su izrazili određenu dozu pesimizma da se može išta promjenuti na bolje, ali se ne predaju te će pokušati glasovanjem za hrvatske oporbene stranke ublažiti iseljavanje iz Ortiješa. Kandidati koalicije „Mostar moj dom“ su s velikom pozornošću saslušali što tišti mještane Ortiješa. U ime Koalicije gospodarski program mještanima Ortiješa predstavio je Lazo Raič, nositelj list za Gradsko područje Jug.

„Razumijemo probleme mještana Ortiješa. Prvo što će biti naš rad u Gradskom vijeću je asfaltiranje puteva do svih kuća u Ortiješu, bez obzira na stranačku ili nacionalnu pripadnost. O utrošku novaca za Gradsko područje Jug odlučivati će dva novoizabrana vijećnika s područne liste Jug i ja sam uvjeren da ću, uz vašu potporu,  ja biti  jedan od ta dva, a vama ću biti dostupan od 0 do 24 sata, svih 365 dana u godini. Koalicija „Mostar moj dom“ je izradila gospodarski program kojim se konkretno potiče otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno to mislimo na osnivanje Holdinga od svih javnih poduzeće i ustanova u vlasništvu Grada Mostara, čime bi se napravile velike uštede, a i spriječile malverzacije s javnim nabavkama. Također i zapošljavanje u Holdingu bilo bi puno transparetnije nego što je sada slučaj, gdje imamo možda i najteži oblik nepotizma u cijeloj Europi. Kroz Holding , točnije kroz buduću podružnicu Holdinga, sadašnje JP Parkovi, pokrenutu ćemo projekt Regija Mostar – Europska regija cvijeća, gdje ćemo po uzoru na europske gospodarske regije, promovirati mostarsku regiju kao regiju cvijeća i gdje će moći svoju egzistenciju naći veliki broj Mostaraca”, rekao je Rjič.

On je posjetio da se do rata u Mostaru proizvodilo 25 milijuna cvijetova, što je bilo 25% potreba tadašnje države, te da se sada na ovoj branši otvaraju puno veće mogućnosti, jer u jugoistočnoj Europi nema niti jedna regija cvijeća, kao i da se iz predpristupnih fondova EU mogu za ovaj projekt povući značajna sredstva, priopćeno je iz Koalicije ‘Mostar moj dom’.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.