KAKO U BiH S bh. putovnicom bez PCR testa, kao i državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Za sve ostale PCR test obvezan.

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Iako je vrijeme pandemije i preporuke kriznih stožera većine europskih zemalja su da se izbjegavaju putovanja, već ovog vikenda u BIHAMK-u očekuju gužve na graničnim prijelazima.
Po upitima u posljednjih nekoliko tjedana, očito je da će veliki broj bh dijaspore iskoristiti božićne i novogodišnje blagdane za dolazak u BiH. Već se bilježe duge kolone vozila na graničnim prijelazima iz Mađarske i Slovenije prema Hrvatskoj, navode iz Informativnog centra BIHAMK-a.
Pojašnjavaju da za vlasnike BH putovnica za ulazak u BIH nije potrebno posjedovati negativan PCR test. Također, državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore ako ulaze IZRAVNO iz svojih zemalja nisu obvezni imati test.
Za sve ostale, ulazak u BIH je moguć samo uz posjedovanje negativnog PCR testa.
Državljani BIH za ulazak u Hrvatsku, izuzev negativnog PCR testa moraju imati dokument kojim dokazuju razlog putovanja (službeno putovanje, liječenje i sl.).
Za ulazak u Crnu Goru obvezno je imati ili PCR test ili serološki test, ne stariji od 72 sata.
Srbija od 20.12. 2020.godine sve strance obavezuje da prilikom ulaska u zemlju moraju imati PCR negativan test ne stariji od 48 sati.
Državljani BIH bez testa mogu ući u Sjevernu Makedoniju i Albaniju.
Iz BIHAMK-a preporučuju svim vozačima da se na vrijeme informiraju o uvjetima putovanja, kao i o stanju na graničnim prijelazima, kao i putem poziva prema Informativnom centru  BIHAMK-a na 1282 (opcija 4), a za pozive iz inozemstva +387 33 282 100 (opcija 4).
Share.

Comments are closed.