Ivan Dodig osvojio Australian Open

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dodig i Polašek su sjajnom partijom uzeli titulu aktualnim pobjednicima u Melbourneu te ih pomeli za samo sat i 43 minute. Njegov posljednji trofej ukupno je 16. kojeg su hrvatski tenisačice i tenisači osvojili na Grand Slam turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Ivan Dodig je osvojio Australian Open u parovima. S partnerom Filipom Polašekom pobijedio je Joea Salisburyja i Rajeeva Rama 6:3, 6:4. Hrvatski i slovački tenisač prvi Grand Slam sezone osvojili su protiv Britanca i Amerikanca koji su bili branitelji naslova. Dodig i Polašek su sjajnom partijom uzeli titulu aktualnim pobjednicima u Melbourneu te ih pomeli za samo sat i 43 minute.

Trijumfom u paru sa Slovakom Filipom Polašekom na Australian Openu, 36-godišnji Davis Cup reprezentativac stigao je do svog petog Grand Slam trofeja u karijeri te postao najuspješnijim hrvatskim tenisačem na Grand Slam turnirima u seniorskoj konkurenciji. Prije trijumfa u Melbourne Parku, Dodig je bio pobjednik Roland Garrosa 2015. s Brazilcem Marcelom Melom, a s Tajvankom Latishom Chan je osvojio tri trofeja u mješovitim parovima – dva u Roland Garrosu (2018. i 2019.) te jedan u Wimbledonu (2019.). Njegov posljednji trofej ukupno je 16. kojeg su hrvatski tenisačice i tenisači osvojili na Grand Slam turnirima u seniorskoj konkurenciji.

Slijedi ga Mate Pavić s četiri naslova, dva u konurenciji muških parova (Australian Open 2018. i US Open 2020.) te dva u mješovitim parovima (US Open 2016. i Australian Open 2018.)

(Izvor: Agencije)

Share.

Comments are closed.