I Vlada i sindikati osudili incidente na prosvjedima u Mostaru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šokirana današnjim ponašanjem pojedinaca među prosvjednicima, Vlada HNŽ-a najoštrije osuđuje fizički napad na građane Mostara! Ujedno, od mjerodavnih institucija Vlada traži žurno postupanje odnosno evidentiranje i procesuiranje nasilnika koji su prosvjed iskoristili za ponašanje koje normalno društvo ne smije tolerirati”, reagirali su iz Vlade HNŽ-a na današnje incidente u Mostaru  tijekom prosvjeda sindikata zdravstva.

Također, iz Vlade podsjećaju kako su u HNŽ na snazi propisi koji definiraju lokacije na kojima se mogu organizirati javna okupljanja. “No, unatoč tomu, današnji prosvjed na za to nepredviđenom mjestu obilježili su uvredljivi usklici i povici na nasilje i na uništavanje javne imovine što, nažalost, podsjeća na mučne scene i paljenja objekata iz 2014. godine.Ističemo kako u traženju svojih prava nitko ne smije ugroziti prava ni sigurnost drugih, poglavito nitko ne smije fizički nasrtati na nedužne građane. Rješavanje pitanja kolektivnog ugovora za zdravstvene djelatnike mora biti premješteno s ulice za pregovarački stol. Osuđujemo svaki oblik nasilja i očekujemo primjereno sankcioniranje počinitelja”, ističu iz Vlade HNŽ-a

I iz sindikata zdravstva bez rezerve su osudili svako nasilje.

“Sindikat zdravstvenih radnika HNK izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio za vrijeme održavanja protestne šetnje zdravstvenih radnika ulicama Mostara. Osuđujemo svako nasilje prema bilo kome i vjerujemo da će policijski službenici PU Mostar profesionalno odraditi svoj posao i poduzeti sve zakonske mjere u ovom slučaju”, ističe se u njihovoj reakciji.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.