Gradonačelnik Kordić govori o ‘rupi’ od 5 milijuna KM u mostarskom proračunu – elektroprivrede dužne 22,6 miljuna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novoizabrani gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara, potvrdio je da s načelnicima odjela užurbano radi na izradi proračuna Grada Mostara kao i da je ustanovljena rupa u proračunu od pet milijuna KM.

“Nadam se kako ćemo to pokrpati pravomoćnom presudom u sporu s Elektroprivredom BiH. U nadi da ćemo to uspješno riješiti, razgovaramo s odgovarajućim ljudima. Kontaktirali smo i sudske organe gdje imamo jednu mogućnost da bismo mogli pokrpati rupu u proračunu, a to je pravomoćna presuda u sporu s Elektroprivredom BiH. Nadam se da ćemo dp 10.3. ćemo ipak uspjeti posložiti nacrt proračuna kako bi mogli otvoriti javnu raspravu po tom pitanju koja bi bila 25.03. u što bi bila uključena i javnost”, kazao je mostarski gradonačelnik.

Amer Zubčević, načelnik Odjela odjela za financije i nekretnine Grada Mostara kazao je kako je 2020. godine došlo do drastičnog pada poreznih prihoda koji se ostvaruju od neizravnih poreza kao i do pada od naknada elektroprivrednih poduzeća.

“Od 2016. godine krenuli smo u aktivnost naplate razlika od elektroprirvrednih poduzeća koje nisu bile uplaćene. Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH, koja je pravomoćna, do 31.12.2018. je 7.6 milijuna uz 5 milijuna maraka zateznih kamata, dok je tužba prema Elektroprivredi HZ HB 10 milijuna maraka, a u tom slučaju Sud još nije donio pravomoćnu presudu. Naknada od Elektroprivrede BiH je pravomoćna i došla je na naplatu i prema tome se nadamo da ćemo u narednom periodu uz pomoć javnog pravobranitelja izvršiti naplatu i uračunati mogući prihod te ostvariti pozitivan financijski rezultat”.

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.