Dr. Nakaš: Jugoslavija imunizirala 18 milijuna ljudi, što bi bilo da je bila ova vlast?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

”U bivšoj Jugoslaviji 1971. imunizirano je 18 milijuna građana za mjesec dana zbog pandemije variola vere. Da je situacija slična sadašnjoj, da je ova vlast bila u Jugoslavija, mislim da bi se epidemija variola vere proširila tako da bi cijela država bila karanten nekoliko godina”, rekao je doktor Bakir Nakaš za N1.

On je rekao da će u najave Vlade FBiH da će nabaviti dva puta po 250.000 cjepiva vjerovati kada one stignu.

“Vjerovat ću kad ih nabave. Dok cjepiva ne vidim na aerodromu, ne vjerujem im”, rekao je doktor Nakaš u emisiji “Pressing” na televiziji “N1”.

Dodaje da preferira ona cjepiva koja su raspoloživa. “Što znači da se trebalo voditi logikom da su najbolja cjepiva koja su bila raspoloživa, koja su se mogla lakše nabaviti. Vjerojatno su odgovorni imali i opterećenje hoće li neka cjepiva priznati Europska unija, ali nije se trebalo voditi računa jesu li “istočne” ili “zapadne” i je li moderna nano tehnologija proizvodnje ili klasična”, ističe Nakaš.

Istaknuo je da se nije cijepio iako se nekoliko puta pokušao prijaviti. “Pokušao sam se preko Zavoda prijaviti pet ili šest puta i nikad nisam dobio SMS poruku. Tako da nisam siguran jesam li se prijavio. Vjerujem da sam u prioritetnoj skupini kada bi krenulo masovno cijepljenje”, kaže Nakaš i dodaje da nije ni razmišljao o opciji o odlasku u Srbiju na cijepljenje.

“Mene su prijatelji zvali u Sandžak ili Beograd. Nisam imao tu želju. Smatram, ako stanovništvo ne može dobiti cjepivo zašto bih ja bio taj koji je prioritet u odnosu na druge ljude. Srbija je ispala dobrotvor u odnosu na druge zemlje. Tome su doprinijeli naši političari koji nisu nabavili cjepiva, a otišli su tamo da se imuniziraju”, dodaje on.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.