Čović o Inzku: “Odlazi netko tko je unazadio projekte u BiH”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Odlazi netko tko je unazadio projekte u BiH”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na konferenciji za medije u Sarajevu. Čović je rekao kako “nema ništa kazati o Valentinu Inzku” te da mu je “to rekao i privatno”.

Ocijenio je kako je kolovoz vrijeme za pojačanje intenziteta razgovora kako bi se izbjegla mogućnost nefunkcioniranja vlasti u BiH. “Problem će biti mnogo veći kada imate institucije, a ne donose odluke, a to je stanje koje imamo već dvije godine”, rekao je Čović i dodao da je traženje dogovora u razgovorima opredjeljenje HDZ-a, posebno na razini Federacije BiH.

Čović je rekao kako su rasprave koje se tiču vremena proteklog rata, a koje se posljednjih dana vode u BiH, u drugi plan stavile euro-atlantski put zemlje i izmjenu izbornog zakonodavstva, koja je trebala biti privedena kraju u bilateralnim razgovorima i kroz djelovanje Interresorne radne grupe.

“Nastojanje je HDZ i Hrvatskog narodnog sabora da, bez obzira na ova iskušenja, nastavimo tražiti rješenja kako da profunkcionira ovaj prostor kako ne bi ušli u dublju krizu, a najave toga čujemo iz više centara moći”, rekao je Čović novinarima u Sarajevu, podsjećajući da BiH još nije dobila proračun za ovu godinu, iako je vrijeme da se priprema proračun i za sljedeću. Istodobno, odgođena je današnja sjednica Vijeća ministara BiH zbog već dobro poznate odluke dužnosnika iz RS-a da, zbog tzv. Inzkovog zakona o kažnjavanju negiranja genocida, ne sudjeluju u radu državnih institucija.

Share.

Comments are closed.