Ponovno nakon prvog kruga prekinuta sjednica GV Mostara – Kordić i Guzin i tajnim glasanjem u drugom krugu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U prvom krugu tajnog glasanja za gradonačelnika Mostara glasalo je 30 vijećnika od njih 35, jer istom nisu pristupili vijećnici SDP-a i PMP-a. Kordić je ponovno zadobio najviše glasova, 14, Guzin 12, Baralija 2, a Zalihić nijedan. Nakon prvog kruga glasanja sjednica je ponovno prekinuta, a treći nastavak zakazan je u petak, 12. veljače.

Nakon ovoga, vijećnik Adil Šuta (SDA) je izrazio žaljenje zbog napuštanja sjednice od pojedinih vijećnika te ponovno zatražio prekid sjednice i novo zakazivanje za petak, 12. veljače, u 15.30 sati, dok je vijećnik HRS-a, Slaven Bevanda predložio nastavak u subotu zbog vijećnika koji, kako je rekao “za sjednicu uzimaju dan od godišnjeg odmora”.

Za govornicu je potom izašao Mario Kordić koji se zahvalio vijećnicima koji su za njega glasali te pozvao građane i građanke Mostara na još malo strpljenja. “”Zamolio bi za još mrvicu strpljenja kako bi se ovaj proces završio do kraja tjedna i kako bi počeli posao o kojem smo govorili u kampanjama u prosincu”, rekao je Kordić. Vijećnicima se obratio i Zlatko Guzin također čestitavši Kordiću na glasovima te zahvalivši vijećnicima koji su glasali za njega. “Pokazali smo svima da je naša odgovornost jača od politikanstva i nadam se da ćemo transparentno i nastaviti dalje, da ćemo krenuti u ono što smo građanima obećali i početi rješavati probleme”, kazao je Guzin.

 

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.