Breskve su tvrde i nezrele? Isprobajte ovaj jednostavan trik za još sočniji okus

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Breskve su veoma zdravo voće, no ponekad je teško kupiti zrelu i sočnu breskvu koja je odmah spremna za konzumaciju.

Sezona breskvi je pri kraju, pa ih je u ovom periodu pametno jesti što više, dok ih još ima, no neke znaju biti tvrde i manje sočne. Ovo se svestrano voće može jesti na mnoge načine, u voćnoj salati, same ili sa sladoledom, no nema ničeg goreg nego kad zagrizemo u tvrdu, nezrelu breskvu?

Dobra vijest je da sada možemo zaboraviti na nezrele breskve, zahvaljujući odličnom triku podijeljenom na društvenoj mreži TikTok, kako piše Metro.

Korisnica @brunchwithbabs otkrila je ljubiteljima breskvi kako da sočno voće dozre u samo 24 sata, a u videu je objasnila da trebate je jednu smeđu papirnata vrećica i bananu.

Sve što trebate je staviti breskvu i bananu u vrećicu, a zatim ih ostaviti na dnevnom svjetlu. Ostavite ih na prozoru 24 sata i imat ćete najslađe breskve ikad, tvrdi u svom videu.

Mnoge je TikTok korisnike oduševio ovaj njen trik, ali njezini savjeti nisu stali na tome. U videu otkriva i još jedan trik što se tiče ukusnog voća – kako u nekoliko sekundi skinuti kožicu s breskve.

Prvo na njoj breskvi zareže ‘X’, a zatim voće baca u u kipuću vodu na 30 sekundi, prije nego ga premjesti u zdjelu s ledom. Zbog toga koža breskve bude mekana i lako se guli nožem.

Share.

Comments are closed.