Bicilijada Stolac 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba Stolac u nedjelju, 11. listopada, uspješno je realizirana treća rekreativna „Biciklijada-Stolac“, a koja je počela u 11 sati sa startom ispred zgrade Općine Stolac.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj biciklista ove godine je bio skromniji nego inače. Dužina rute iznosila je oko 15 km do nekropole stećaka Boljuni, i to je ujedno bila i završna aktivnost projekta „Otkrivanje tajne Boljuni“.

U sklopu ovog projekta postavljena je prometna signalizacija za bicikliste kroz grad, kao i info table i prateća biciklistička oprema (postolja za bicikle, pumpe, alati, nosači za auto) te natkriveni parking za bicikla. Također izvršena je sanacija puta prema nekropoli stećaka Boljuni, te su postavljene nove klupe i stolovi. Realizacija projekta ostvarena je zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ovaj projekt postao je integralni dio dvaju novih i većih projekata Via Dinarica i Ćiro-put svjetske baštine. Biciklijada predstavlja veliki potencijal za razvoj cikloturizma na ovom području, te se u 2021. godini planiraju održati dvije promo biciklijade.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.