U Hercegovini i dalje vruće, u Bosni sutra lokalni pljuskovi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH i sljedeća tri dana može se očekivati toplo vrijeme uz malu iznimku – sutra lokalne pljuskove u Bosni, dok će u Hercegovini i dalje biti visoke temperature.

U petak, 31.07.2020. pretežito sunčano i vruće zadržat će se na jugu. U ostalim područjima sunčanije prije podne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovici dana će prouzročiti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 39°C.

U subotu, 01.08.2020., u Bosni se uglavnom prognozira umjerena naoblaka. U jutarnjim satima više oblačnosti u istočnim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 33 do 37°C.

U nedjelju, 02.08.2020., u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.