SIPA pretresa objekte zbog izborne prijevare, među njima i stan SDA-ovog zastupnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aktivnosti su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prijevare, počinjene tijekom općih izbora 2018. godine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

Prilikom pretresa izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije.

Aktivnosti su realizirane u okviru istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tijekom općih izbora 2018. godine, počinile kazneno djelo izborne prijevare, iz članka 154. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Kako doznaje Klix.ba, jedan od objekata koji se pretresa je i Asima Kambera, SDA-ovog federalnog zastupnika.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.