Senad Inzku: “Schwarz kaže da nemate ‘jajca’ za odluke”; Inzko Senadu: “Djelimično se slažem”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U program Face televizije, urednika i voditelja Senada Hadžifejzovića izravno se uključio se visoki predstavnik Valentin Inzko. “Čovjek je djelomično u pravu! Mogao bi on te kritike uputiti i njemačkom parlamentu ili PIC-u! Mislim da smo odradili određen posao, nema rata, zemlja je cjelovita, ali nisam u potpunosti zadovoljan! Ako bi se ukinuo Anex 10 onda se mijenja cijeli Dayton! Morao bi se onda mijenjati i Ustav!”, odgovorio je Inzko na ovo provokativno pitanje.

Jeste li za ‘Mini Schengen’?

-Jedan pošten Schengen, kad nema oraha u džepu, nije loša stvar, ali najvažnije je da vidimo sadržaj! Ne možemo prihvatiti neku nebulozu! Iza Mini Schengena stoji Amerika! Izmišljamo nove strategije i pristupe, a stare nismo ispunili! Hajdemo prvo ispuniti CEFTA 1, CEFTA 2 i druge stvari i onda možemo govoriti o Mini Schengenu! Srpski svijet, srpski prostor nije uperen ni protiv koga, ali bi se netko mogao sjetiti albanskog prostora, bošnjačkog prostora. Trebamo raditi na zajedničkom prostoru kao EU!

Schwarz je rekao da nemate „jajca“, da reagujete kao Visoki predstavnik!

-Čovjek je djelimično u pravu! Mogao bi on te kritike uputiti i njemačkom parlamentu ili PIC-u! Mislim da smo odradili određen posao, nema rata, zemlja je cjelovita, ali nisam u potpunosti zadovoljan! Ako bi se ukinuo Anex 10 onda se mijenja cijeli Dayton! Morao bi se onda mijenjati i Ustav!

Što znači dolazak Lavrova u BiH?

-To je opomena da bi Zapadni političari trebali više dolaziti u BiH!

Je li Zapad prepustio Balkan Rusima?

-Nikako!

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.