Krvava osveta u Splitu: Mladić ubio trojicu dilera koji su mu ucjenjivali brata, tražio i četvrtog, nije bio kod kuće

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tri osobe ubijene su danas oko 15.35 u samom centru grada, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminula su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split. Ubojica je tražio i četvrtog dilera, ali ga nije našao kod kuće. Ova ubojstva šokirala su Split, ubijeni su već od prije poznati policiji. Nakon ove vijesti eksplodirali su i komentari podrške na društvenim mrežama: “Više je on dobra učino nego policija u 30 godina”, “Vratite ga na teren”, “Tri kriminalca manje”, “Pomilovati ga”, “Eto kako miran i pošten građanin može i mora riješiti taj bahati polusvijet,kad vec država uopće ne funkcionira (država je znala da ta govna odavna maltretiraju ljude)…ljudi ne dajte na sebe!”, samo su neki od njih.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici, javlja Slobodna Dalmacija..

Ubojica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pritom su ga mobitelom snimili prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubojicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijene redom su povezane s narkomiljeom. Nakon višesatne potrage, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinke Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe, te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Spinutu.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F.Z. (25) iz Splita.

Uhićen u kafiću

Kako Soboda Dalmacija doznaje od svjedoka, trostruki ubojica F. Z. (25) uhićen u jednom ugostiteljskom objektu na Skalicama gdje je pješice pobjegao nakon počinjenog zločina.

– U rujnu su mu ovi koje je ubio prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen, pa je tako i u kafiću nakon zločina sjedio s bratom kao da se ništa nije dogodilo. Mirno se predao policiji, no kad mu je prišao oveći specijalac, od straha su mu se oduzele noge – ispričali su nam svjedoci.

– U kafić je prvi stigao srednji brat, koji je rekao: “Jeste li čuli što se dogodilo, brat mi je ubio ove!” Nešto kasnije u kafić je stigao i njihov otac, kao i počinitelj. Nakon 45 minuta u kafić je ušao specijalac, a otac je, dok je specijalac odvodio njegova sina ubojicu, rekao: “Drži se, sve će se doznati!” – ispričao je za Slobodnu svjedok događaja.

Dva rafala

Prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić kojega se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je zadnjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju je, također prema neslužbenim informacijama, tražio kod njegove kuće, ali nije ga bilo.

– Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova srednjeg brata. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen – ispričali su svjedoci za Slobodnu Dalmaciju.

 

/Repubikainfo.com/

Share.

Comments are closed.