HDZ tvrdi da nema ništa s otkazivanjem Škorina koncerta

  Iz HDZ-a Donji Miholjac danas su poručili kako nemaju nikakve veze s otkazivanjem Škorinog koncerta povodom Dana Grada Donjeg Miholjca.

Opširnije...

Zbog dugova za lijekove ovršena prva bolnica : Blokiran račun kninskoj bolnici, isto prijeti Dubrovniku, Vinkovcima i Sisku

Općoj bolnici u Kninu ovršen je račun zbog duga od oko milijun kuna veledrogeriji Medika, piše u subotu Jutarnji list, a prenosi HINA.

Opširnije...

Šarović: Vrijeme je da Vučić dobije informacije i iz SDS-a

On je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, kazao da će predstavnici te stranke sutra prisustvovati sastanku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića s liderima parlamentarnih stranka iz Republike Srpske.

Opširnije...

U Slavoniji prijavljen svećenik iz Tanzanije? Sumnjiče ga da je spolno zlostavljao djevojčicu (14), on tvrdi: "Namještaju mi zbog boje kože"

Zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe, koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože.

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljeni tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zlouporabu ženskog djeteta mlađeg od 15 godina.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, koji je 4. rujna 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona počinjenog na štetu ženskog djeteta. Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku.

Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja."

Taj je svećenik za lokalni medij kazao da prolazi najteže trenutke u životu i naglasio kako nije kriv.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda. On sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože.

Svećenik je za portal SBonline ispričao kako već godinama radi u toj župi. “Jako volim svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju. Jako, jako, jako mi je teško. Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim biti svećenik, i služiti svojim župljanima kako sam i radio sve ove godine”, kazao je osumnjičeni svećenik.

“Neki ljudi, njihove namjere ne razumijem, molim se za njih, molim se da im Bog prosvijetli pamet i da shvate da samo želim služiti crkvi onako kako najbolje znam. Nikad nisam želio crkvene stvari dijeliti na način kako bi neki htjeli. Možda ih je to zasmetalo? Ne znam. Ali jako mi je teško zbog toga što mi rade, pogotovo jer me prijavljuju za nešto što nije istina. Ja znam da nije istina, moji župljani znaju da nije istina, Bog zna da to nije istina”, rekao je.

“Ne znam kako ću ovo preživjeti, jako mi je teško. Mislim da ću umrijeti od muke. Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam. Zašto mi to rade? Sve učim da vjeruju u Boga, da se drže Božjih zakona. Zašto riječ Božja nije došla do njih? Zašto mi rade tako ružne stvari?”, kazao je za portal svećenik.


(Izvro: Dnevnik.hr/Agencije)

Tragedija u Brčkom: Mladić se na proslavi rođendana ugušio komadima janjetine

  Zalogaji mesa bili su kobni za mladića na proslavi rođendana u Brčkom, u BiH.

Opširnije...

POLITIČAR Kardinal Vinko Puljić na tribini u Hrvatskoj govorit će o položaju Hrvata u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetit će sa svojim suradnicima u utorak, 24. rujna, Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju gdje će, među ostalim, održati tribinu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna