HDZ HNŽ-a traži otvaranje državne grance, osuđuju kažnjavanje bh državljana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Iz Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a zatražili su od viših razina vlasti da odmah donesu odluke o otvaranju državne granice, oštro osudivši novu mjeru kažnjavanja državljana BiH koji ulaze u državu, a ne posjeduju bh. putovnicu. Eksplicitno su zatražili otvaranje tržnih centara, svadbenih salona, unutarnjih prostora ugostiteljskih objekata i ukidanje mjere zabrane okupljanja više osoba na jednom mjestu.

Na današnjoj VIII. proširenoj sjednici Predsjedništva ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a, pored Predsjedništva ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a predvođenog predsjednikom Stjepanom Boškovićem i  sudjelovali su i premijer Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, zamjenik predsjedatelja u Skupštini HNŽ-a Tomislav Martinović, predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a Đuro Prkačin i predsjednik Kluba HDZ-a u Skupštini HNŽ-a Damir Džeba.

Razgovaralo se o Vladinom Prijedlogu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (Covid-19) tzv. Korona zakona, izmjenama i dopunama Proračuna, kao i o Lokalnim izborima koji su svakodnevna i nezaobilazna tema svakog sastanka.

Naglašeno je da uz određene izmjene i dopune uvažene od strane gospodarstvenika ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a daje punu političku podršku Vladi HNŽ-a  i zastupnicima HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u usvajanju Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (Covid-19) i prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna.

Također naglašeno se ovim Zakonom i izmjenama i dopunama Proračuna daje velika mogućnost pomoći gospodarstvu i ekonomiji HNŽ-a koja je osjetila velike gubitke u poslovanju tijekom pandemije koronavirusa COVID-19.

Na koncu, zajednički su zatražili od viših razina vlasti da odmah donesu odluke o otvaranju državne granice, oštro osudivši novu mjeru kažnjavanja državljana BiH koji ulaze u državu, a ne posjeduju bh. putovnicu. Eksplicitno su zatražili otvaranje tržnih centara, svadbenih salona, unutarnjih prostora ugostiteljskih objekata i ukidanje mjere zabrane okupljanja više osoba na jednom mjestu.

Zaključeno je kako će se i dalje zajedničkim naporima tražiti najbolja rješenja koja će pomoći oporavku ugroženog gospodarstva i očuvanju radnih mjesta, priopćeno je iz ŽO HDZ HNŽ.

 

/Republikainfo.com/

 

Share.

Comments are closed.