Gradonačelnik Čapljine ministru MUP-a tužio se na načelnika PU: Na posao dolazi u 9 sati, a odlazi u 11, nakon marende

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Čapljine, dr. Smiljan Vidić uputio je Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera Ministru unutarnjih poslova HNŽ-a Slađanu Bevandi u kojem se potužio  na načelnika PU Čapljina, Marija Zovke. “Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati, a odlaziti u 11 sati, nakon marende!”, piše gradonačelnik Vidić, nezadovoljan Zovkinim radom.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić uputio je Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera Ministru unutarnjih poslova HNŽ-a gospodinu Slađanu Bevandi.

“Zadnjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio 07.08.2020.g. (petak) kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena a samo pukim slučajem nitko više nije stradao.

Ovaj događaj je unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nesankcionirani.

Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebite radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni a akteri tih događaja sankcionirani.

Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati, a odlaziti u 11 sati, nakon marende!
Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu!

U iščekivanju Vaših konkretnih mjera srdačno Vas pozdravljam”, stoji u pismu gradonačelnika Čapljine županijskom ministru MUP-a.

Ovo nesvakidašnje pismo, svojevrsni presedan da se jedan gradonačelnik ili načelnik općine potužio ministru MUP-a na načelnika PU, u ovom slučaju Marija Zovke, iznenađujući je potez.

No, podsjetimo da se u Čapljini prije nekoliko dana dogodila pucnjava – Matko Križanović (28) iz Gabele u protekli petak je u večernjim satima iz automatske puške prostrijelio Igora Č.(43) u predjelu nogu, nakon čega je pobjegao.

Za očekivati je i reakciju prozvanog Zovke koji, kako se priča u kuloarima Čapljine, ima što-šta za kazati.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.